Toch nog maar een keer het boek

05-09-2013 10:00

Toen bij de Nederlandse Sophie van der Stap kanker werd geconstateerd, waren haar kansen op overleving heel erg klein. Tijdens de behandeling schreef Sophie haar ellende van zich af, wat uiteindelijk resulteerde in een boek: Meisje Met Negen Pruiken. Een indrukwekkend boek waar bij de honderdduizenden lezers menig traan op de pagina’s zal zijn neergedaald.

Meisje-Met-Negen-Pruiken-review-3

Ook bij onze oosterburen was het boek een succes, dus heel gek is het niet dat de Duitse regisseur Marc Rothemund zich aan de verfilming van dit boek waagde. Deze film gaf hij weliswaar de titel Heute Bin Ich Blond mee, in ons land wordt Meisje Met Negen Pruiken onder de oorspronkelijke boektitel uitgebracht.

Sophie van der Stap heet in de film Sophie Ritter (Lisa Tomaschewsky), een 21-jarige studente uit Hamburg die volop geniet van het leven. Ze danst, drinkt, flirt, neukt; kortom eigenlijk alles wat vrouwen op die leeftijd doen. Zo ook tijdens Oud en Nieuw, waar Sophie niet alleen het voornemen uitspreekt in het nieuwe jaar betere seks te willen hebben, maar ook direct de daad bij het woord voegt.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>