Leven

HvA Student maakt Prinsjesdaghoed Bussemaker

06-09-2013 14:00

Een Amsterdamse student maakt de hoed van minister Jet Bussemaker voor Prinsjesdag, in Utrecht worden steeds meer studenten lid, een Rotterdamse student jat een slagboom – en ander opmerkelijk studentennieuws.

Amsterdamse hoed

HvA student Sebastian Pleus heeft afgelopen woensdag een hoed aan Jet Bussemaker gegeven, die gedragen zal worden op Prinsjesdag. HvA-rector Huib de Jong stelt dat het een traditie wordt. Benieuwd hoe de hoed er uit ziet? Klik dan hier.

Vrouwelijke Huff

Niemand in de stad van Philip Huff ging over het studentenleven van een jonge knaap in A’dam, Verkikkerd van Lisette Jonkman vertelt over een meisje dat naar Enschede gaat om daar te studeren. Wat kunnen we verwachten? Echte ckicklit, en ‘alle basisthema’s van een jonge student worden behandeld: dikker worden, voor jezelf zorgen, in een financiële crisis terecht komen, dronken op de wc in slaap vallen, etc.’ Weer een gepubliceerd dagboek.

Rotterdam leent slagboom

Een Rotterdamse student (20) heeft een slagboom verdonkeremaand van het Leids Universitair Medisch Centrum. Hoewel, Rotterdams? Hij heeft de slagboom keurig losgeschroefd, dus de misdaad lijkt in dat opzicht Delfts.

Nominaal wordt normaal

In Leiden wordt studeren nu nog leuker. Studeer je niet in vier jaar af, dan bestaat de kans dat je studiepunten uit het tweede en derde jaar verliest. Tenminste, dat gebeurde dertig rechtenstudenten. Of het bestuur dit betreurt? ‘Nee, de groep die afvalt is redelijk klein.’

Meer leden in 030

Superfijn dat de langstudeerboete niet doorgaat, aldus alle studentenverenigingen in Utrecht. Van UVSV tot Histos: haast elke vereniging ziet het aantal eerstejaars stijgen. Al zou het ook te maken kunnen hebben met het afschaffen van de basisbeurs komend jaar, waardoor minder studenten een tussenjaar nemen.

Online op de UvA studeren

Het vak ‘Introduction to Communication Science’ van de UvA gaat 2.0 en wordt gratis. Tenminste, voor 4,6 miljoen mensen. Het staat op het leerplatform Coursera tussen andere vakken, van bijvoorbeeld Yale en Stanford.