Kunst

The Conjuring is niet meer dan een voetnoot in zijn genre

06-09-2013 17:00

Films over bezeten huizen, kinderen en/of voorwerpen zijn al zo oud als de weg naar Rome. Toch probeert regisseur James Wan (Insidious, Saw) met stilistische oplossingen het subgenre nieuw leven in te blazen. Tevergeefs. The Conjuring is namelijk niet meer dan een voetnoot in deze hoek van het filmspectrum.

the-conjuring-review-11

Wanneer Roger en Carolyn Perron met hun vijf dochters hun intrek nemen in hun droomhuis, blijkt al gauw dat er iets niet pluis is. Na talloze paranormale gebeurtenissen besluit het gezin de hulp in te roepen van de vermaarde Ed en Lorraine Warren. Al snel blijkt dat de familie te maken heeft met een krachtige demon en moet alles op alles gezet worden om het leven van de Perrons te redden.

Wan probeert in The Conjuring met de welbekende ingrediƫnten die hierboven staan beschreven het wiel voor de zoveelste keer uit te vinden. En aangezien dit specifieke horror-genre al zo lang door de bioscopen spookt, bekruipt je als kijker al gauw het gevoel dat je het allemaal al een keer eerder hebt gezien.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>