Studentenrecept: Vega tomatensoep

09-09-2013 15:26

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Goedendag! Vaak bedenk ik voordat ik boodschappen ga doen wat ik wil eten en wat ik daarvoor nodig heb. Ik vergeet alleen vrijwel altijd of ik iets nou wel of niet in huis heb. In de supermarkt kies ik het zekere voor het onzekere, wat er in resulteert, zo ontdekte ik gisteren, dat ik drie pakken pizzabodem in de kast heb staan. Tijd om er eens iets mee te doen. Daarom maakte ik vanavond een tomatensoep met daarbij heerlijk rozemarijnbrood.

Nodig voor 1 persoon, 2 kommen soep

4 roma tomaten
8 zongedroogde tomaatjes
2 tenen knoflook
olijfolie
1 rode ui
1 tablet groentebouillon
1/4 pak Koopmans pizzabodem Italiaans
1 theelepel gedroogde rozemarijn
1/2 avocado

Hoe dan?

Verwarm de oven voor tot 180°C. Snijd de tomaten doormidden en doe ze in de ovenschaal. Pers de knoflook uit en verdeel over de tomaten. Schenk er wat olijfolie over en zet de tomaten 20 minuten in de oven. Kook ondertussen ongeveer 500mL water. Snijd de ui in stukjes en bak deze in olijfolie. Voeg de zongedroogde tomaten er aan toe. Verkruimel de bouillon in de pan en voeg een laagje kokend water toe.

Zodra de tomaten uit de oven klaar zijn, peuter je het vel er af en doe je de tomaten in de pan. Voeg nog wat extra water toe zodat de tomaten helemaal onder staan. Laat dit 15 minuten pruttelen. Kneed ondertussen een brooddeeg van de pizzabodemmix, met water, olijfolie en rozemarijn. Verdeel het deeg in tweeën en kneed er twee langwerpige broodjes van. Deze gaan 20 minuten op 220°C in de oven. Pureer de soep met een staafmixer. Voordat je de soep gaat opdienen, pureer je er nog een halve avocado door, om de soep romiger, voller, vullender en gezonder te maken. Breng eventueel nog op smaak met peper en zout. Serveer de broodjes bij de soep.

Lekker?

Ik vond de soep prima (ik ben gewoon niet zo gek op tomatensoep) en het brood heel verrukkelijk :) Een prima maaltijd!