Eerste editie van Georgie’s Wunder Garten een succes

10-09-2013 17:00

“Lieve mensen, ik heb goed nieuws. We mogen nog een half uur door”, klinkt het door de speakers. Het publiek juicht, blije gezichten kijken nog blijer en de armen gaan omhoog. De eerste editie van Georgie’s Wunder Garten zit er bijna op, The Post Online was er bij en kan je vertellen: het was een succes.

Danzigerkade 19, het is even zoeken. En dat terwijl er rondom het industrieterrein bij de Nieuwe Houthaven afgelopen zomer flink wat feestjes zijn geweest. “Oh, is het daar bij Thuishaven?”, vraagt een meisje. “Nee, daar bij Dok2013 toch?”, antwoord een jongen. Ook niet. De mysterieuze Georgie doet niet aan gebaande paden. Het is op Danzigerkade 19, daar waar nooit eerder iets was.

Tot aan vandaag. Eenmaal in de buurt van het terrein is Google Maps overbodig. De muziek doet zijn werk. Als vliegjes op een lamp fietst de verdwaalde menigte naar het terrein. De rij gaat vlot en – hoe is het mogelijk – de beveiliging is vriendelijk, er worden zelfs grapjes gemaakt. Het moet niet gekker worden.

Dat wordt het uiteraard wel. Want waar menig festival overspoelt wordt met hipsters die heel hard proberen geen hipsters te zijn, is het publiek hier chill. Uiteraard lopen de nodige hotpants en crop tops rond. En ook de baarden en v-halsjes ontbreken niet. Maar de poeha is thuis gelaten en dat doet de sfeer goed. Niet zien en gezien worden, maar samen een feestje bouwen is het credo.

En dat feestje bouwen lukt behoorlijk. Op de drie verschillende podia klinkt fijne deep house van zowel internationale dj’s als Dale Howard, Kruse & Neurnberg en Marcel Freigeist als nationale dj’s als Faux Couture, Cat Carpenters en, de organisatoren van het festival zelf, Dirty Bastards.

Maar, zoals de heren organisatoren al aangaven: ook als je niet van deep house houdt, is er genoeg om je de hele dag zoet te houden. Sterker nog, het is lastig kiezen waar te beginnen. Het kraampje met de wodka-gummiberen? De ballonnenkraam? Of toch de speurtocht waarmee een bandje naar the secret stage te bemachtigen valt?

Ondertussen gaat de zon onder en trakteert ons op een fenomenaal uitzicht. De lucht kleurt paars, oranje en roze en steekt fel af tegen de robuuste, grijze loodsen aan de overkant van het water. Een zwerm vogels maakt het plaatje compleet. Aan de waterkant eten mensen hun angus beef hamburger en drinken hun Club Mate. Om vervolgens weer snel de muziek op te zoeken en de laatste uurtjes weg te dansen.

IMG_3326 IMG_3338 IMG_3342 IMG_3358 IMG_3365 IMG_3371 IMG_3379 IMG_3383 IMG_3417