Tuneparade week 37

11-09-2013 15:00


George Ezra – Budapest
Soms komen er van die liedjes voorbij. Die vanaf de eerste noot binnenkomen en niet meer weggaan. Deze single van George Ezra is er zo ééntje. Klassiek goed liedje, bijna alles is er perfect aan.

Craig Williams feat Louisahhh!!! – Rawhide
Techno uit Australië. Viezige, stiekem track die je bekruipt en een nacht in zuigt waarvan je niet weet waar die zal eindigen. Sex on wax.

RBxBA – Op Pad
Op een beat van supertalent Crown druipen RBxBA en hun crew uit 058 je speakers binnen. Dit rapduo dat van het toverwater in Leeuwarden heeft gedronken (alles lukt in die stad de laatste tijd) en weten als de vaart uit het liedje raakt met een hele mooie twist te komen. HIerna FunX, dan het land.
http://youtu.be/R5WqLEILplU

Drenge – Face Like A Skull
Valt het u ook altijd zo op. Die jonge skatertjes en emo’s met die Nirvana patches. Ter vervanging van de Beatles waar dertigers en veertigers nog wel eens mee plegen weg te lopen wellicht. En wat krijg je er van als die jonkies ouder worden en zelf een gitaar weten vast te houden. Jawel. Drenge.

Darkside – Golden Arrow
Wie neemt er nog de tijd voor. Een track van 11 minuten. Ik zou het wel doen als ik jou was. Want het kan pretty epic uitpakken. Deze electronische versie van jazzy Pink Floyd fans met drummachines maken erg nieuwsgierig naar hun komende album. Tuuuuuuuuuuuuneeeeeeee.

MMX – Only
Daniel Lanois is een superproducer die U2 groots, meeslepend en wijds wist vast te leggen. Zijn legacy echoot door in deze track van nieuwkomers MMX. Deze mannen komen er wel.

Hydraulix & PhaseOne – Brukdown
Niets anders dan dom rammen, veel laag, krijsende synths en nietsontziende lawaaibeat. Trap, maar dan wel recht in je bek. Niets meer aan doen en draaien om voetbalhooligans te kalmeren (not).

Will Eastman – Caroline
Spacen! Niets meer en niets minder dan dat. Tip, in je auto afrdraaien, ramen dicht, volume vol aan en een plattelandsweg opzoeken die kilometers rechtuit gaat, zonder dat je iemand tegenkomt. Gegarandeerd buitenaardse ervaring. Alleen video kijken kan ook.

The Weeknd feat. Pharrell – Wanderlust
4e album in twee jaar vol trieste sexmuziek. The Weeknd overdonderde met hun eerste mixtape, maar dat werd allengs minder. Het album Kiss Land kan me nog niet bekoren, behalve deze track waarin het klinkt alsof Michael Jackson stoned in een kinderdisco rondloopt.
http://youtu.be/oT7u16M1SRw

Deltron3030 feat Mike Patton – City Rising From The Ashes
Deltron3030 is terug. De melige sci-fi hiphop is zo te horen weer even eclectisch. Dit supercombo (Dan The Automator, Del Tha Funkee Homosapien, DJ Kid Koala) weet gastzanger Mike Patton goed te verbergen, wellicht is dat onderdeel van de grap. Het swingt, is bizar en Del vertelt weer een perfect buitenaards verhaaltje.

Akiine – Sunglassey
Het kan, een triest liedje maken over iets vrolijks. Mooie fluistertribel met bellen en verdwaalde kerkorgels. Als een reuzenrad op zee.
http://youtu.be/6WMlqEW5Cow

Machinedrum – Gunshotta
Dreigende, deinende d’n’b track die je op verschillende tempo’s kan oppikken, de extreem langzame baslijn, de hyperdrums en vocals of de laidback vocals. Tot je er op een gegeven moment niet onder uit kan, dan dropt die beat.

Wolf Alice – Blush
Ik kijk enorm uit naar de debuut EP van Wolf Alice, dit is de tweede keer dat ze op de Tuneparade staan en ik ben wederom verkocht.
http://youtu.be/9Y_LT91zlm0

Jacuzzi Boys – Heavy Horse
Geweldig album, mijn favoriete track. Tune.

Dent May – Born Too Late
He gezellig, Dent May is in het huis! Verrekte hipster, verrekte twee, verrekte ironisch. Verrekte goed.

Roosevelt – Elliot
Eindigen met een funky Duitser uit het al even Funky Keulen. Donders!
http://youtu.be/TU9XnSZiaJI