Media & TV

Pauw en Witteman stiekem geplugd tijdens RTL Late Night

13-09-2013 12:11

De concurrentiestrijd tussen de talkshows RTL Late Night en Pauw en Witteman heeft een nieuw hoogtepunt bereikt. Tijdens de uitzending van RTL Late Night was gisteren achter het hoofd van Humberto Tan een bordje te zien met de tekst: “Op het andere net is nu Pauw en Witteman.”

Dader onbekend

Het is vooralsnog onduidelijk wie verantwoordelijk is voor de actie. De VARA moest de kwestie eerste grondig intern bespreken voordat er antwoord kan gegeven op de vraag of zij verantwoordelijk zijn voor de actie, zo verklaarde de omroep tegenover ThePostOnline.

Geen reclameonderbrekingen

De timing van de actie is opvallend, omdat de talkshow van Humberto Tan gisteren voor het eerst geen reclameonderbrekingen had, normaal een populair moment om over te schakelen naar het andere net. Deze belsissing leverde zo’n 100.000 extra kijkers op vergeleken met de andere uitzendingen met reclameonderbrekingen deze week.

UPDATE: De VARA ontkent alle betrokkenheid, zo verklaarde de omroep zojuist tegenover ThePostOnline:

Het bord achter Humberto Tan is niet op ons initiatief opgehangen, sterker nog, wij weten niet op welk initiatief (of door wie) het bord, met de misschien wel wat flauwe grap, wel is opgehangen.