Studentenrecept: groene curry met schol

13-09-2013 16:30

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Daag! Vanavond at ik VET experimenteel, haha. Ik had zin in een curry, wat heel raar is want ik heb nog nooit (nee echt) in mijn hele leven een curry gegeten. Volgens mij. Dus ik weet helemaal niet hoe dat smaakt. Maar ik wilde het vanavond eten en verzon er schol en grapefruit bij. Niet omdat die combi me zo onwijs lekker leek (ik had immers geen idee hoe het zou smaken), maar vooral omdat de kleurtjes zo leuk bij elkaar zouden zijn. Verder had ik nog snijbonen van gisteren over dus die deed ik er ook door. Experimenteel en tja, best wel lekker.

Nodig voor één persoon

100gr snijbonen
1/2 zakje groene curry
200 ml kokosmelk
1/2 grapefruit
150gr schol
1 kopje rijst
1 naanbrood

Hoe dan?

Het naanbrood bak je af in de oven (5 min 200C). De rijst kook je 8 minuten. De snijboontjes kook je ongeveer 5 minuten en ondertussen bak je de vis in een wok. Dan voeg je de snijbonen er aan toe, samen met kokosmelk en de curry. Dit laat je lekker pruttelen.
Het naanbrood leg je op je bord, daarop doe je deels de rijst, dan de curry en je serveert er partjes grapefruit naast. Ik perste de grapefruit uit over de curry en vond het een lekkere toevoeging. Een beetje fris en op een fijne manier zoet (en helemaal niet bitter!). Toch was de grapefruit vooral een leuke kleurrijke toevoeging en niet per se nodig als smaak.

Lekker?

Ik vond de curry overigens een beetje flauw, maar was er dan ook best voorzichtig mee geweest omdat ik heel scherp eten niet zo goed kan handelen. Maar dit was een klein beetje flauw. Maar ik heb wel lekker gegeten:)