Politiek

Jos van Rey stapt uit de VVD

16-09-2013 10:47

De van corruptie verdachte Jos van Rey stapt uit de VVD. Dat heeft hij volgens dagblad De Limburger vrijdag kenbaar gemaakt aan landelijk partijvoorzitter Benk Korthals.

Rutte tegen kandidatuur Van Rey

Premier Rutte sprak zich vrijdag uit tegen de mogelijke kandidatuur van Van Rey voor de gemeenteraadsverkiezingen in Roermond. “Het is het beste als je bij dit type onderzoeken betrokken bent, je verre te houden van te verkiezen posities.” Ook zei Rutte dat het Openbaar Ministerie ‘in volle rust en focus’ zijn werk moet kunnen doen.

Roermondse VVD-fractie loopt leeg

Van Rey gaat nu zeer waarschijnlijk met een eigen partij deelnemen aan de raadsverkiezingen. In totaal zouden zeven van de elf huidige raadsleden van de VVD Van Rey willen volgen, melden bronnen. Dat zou een complete leegloop betekenen. Van Rey zelf wilde zondag niet reageren.

Landelijke VVD zwijgt

De VVD wil niet zeggen of Jos van Rey afziet van een plek op de kandidatenlijst van de VVD voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 in Roermond. Een woordvoerster zei tegen het ANP de bijeenkomst van maandagavond van de leden van de VVD in Roermond af te wachten en tot die tijd geen mededelingen te doen.

Meer bij De Limburger.