Werkgevers opvallend tevreden met kabinetsplannen

17-09-2013 12:21

De algemene tendens mag dan zijn dat Nederlanders er keihard op achteruitgaan met de huidige kabinetsplannen, maar de werkgevers zijn niet ontevreden met de uitgelekte kabinetsplannen. Bernard Wientjes, de voorzitter van ondernemingsorganisatie VNO-NCW stelt tegenover het Financieele Dagblad:

“Het kabinet heeft begrip getoond voor de wensen van het bedrijfsleven en goed naar ons geluisterd.”

Daarnaast begrijpt Wientjes dat de ouderen relatief het hardst gekort worden: ‘Ik vind het reëel. Ouderen hebben het meest geprofiteerd de afgelopen jaren. Gemiddeld hebben ze het goed. Het geld moet ergens bij elkaar worden geschraapt.’

Daling

MKB-Nederland is ook niet ontevreden, omdat de ‘lichtpuntjes die er zijn niet worden gedoofd door allerlei lastenverzwaringen.’ Ook Hans Biesheuvel van Ondernemend Nederland deelt de opinie:

 ‘Het ziet ernaar uit dat de enorme lastenverzwaring die we in 2013 hebben gehad, volgend jaar niet wordt doorgezet. Het is positief dat de daling van de koopkracht beperkt blijft. En ik heb gehoord dat het kabinet ruimte gaat bieden voor andere financieringsmogelijkheden van het MKB.’

Daarnaast Van de 8 miljard euro aan lastenverzwaringen neemt het bedrijfsleven 2,25 miljard op zich, de consumenten voelen de overige 6 miljard in de portemonnee.