Politiek

Wilders: kabinet geeft Nederlander trap na

17-09-2013 14:56

Wat zegt de leider van de grootste oppositiepartij over de Troonrede? Die was volgens PVV-leider Geert Wilders ‘natuurlijk een verschrikkelijk verhaal’, al kan koning Willem-Alexander daar niets aan doen. Het kabinet geeft Nederlanders, die zich zorgen maken over hun baan, inkomen, pensioen en de waarde van hun huis, ‘een trap na’.

Zaterdag houdt de PVV in Den Haag een demonstratie tegen het beleid van het kabinet. Wilders heeft er zin: “We zullen het kabinet keihard afrekenen, alternatieven presenteren en zorgen dat het kabinet zo snel mogelijk opstapt. Het kabinet geeft nog eens een flinke trap na aan iemand die al op de grond ligt, recht in zijn gezicht”, zei Wilders dinsdag tegen het ANP.

Waar het kabinet de belastingen verhoogt, zou de PVV ze juist verlagen. Ook zou de partij de uitgaven aan Europa en ontwikkelingshulp stoppen.

Wilders noemde het ‘indrukwekkend’ dat de koning in de troonrede zijn moeder bedankte en haar een inspiratiebron noemde. Wilders vond die persoonlijke noot mooi. Maar de inhoud van de rede was verschrikkelijk, aldus Wilders.