Kunst

Cashen met de naam van Linda Lovelace

19-09-2013 14:00

De film Deep Throat maakte van hoofdrolspeelster Linda ‘Lovelace’ Boreman een onmiddelijke beroemdheid. Dat haar leven na de opnames van de omstreden film alles behalve stabiel was, is echter minder bekend. De makers van Lovelace proberen hier verandering in te brengen.

Deep Throat was in 1972 – lang voordat het Internet en de daarbij behorende makkelijke toegang tot porno bestond – een enorm fenomeen. Zes jaar later doet hoofdrolspeelster Linda Lovelace echter een boekje open over hoe haar succesjaren werkelijk waren verlopen. Achter alle pracht en praal van haar leven ging een schrijnend verhaal van geweld en vernedering schuil.

Dit contrast hebben regisseurs Rob Epstein en Jeffrey Friedman proberen te vertalen naar het witte doek, maar echt werken doet het niet. De film begint met het succesverhaal van Lovelace, waarin ze als 21-jarige afscheid neemt van haar ouderwetse ouders en preutse levensinstelling. Halverwege de film krijg je als kijker echter een kijke achter de schermen, en word je geconfronteerd met de schaduwzijde van al het succes.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>