Een intense kijkervaring met Prisoners

19-09-2013 10:30

De populariteit van verschillende genres komt en gaat. Waar een aantal jaar geleden nog veel kwalitatief sterke thrillers gemaakt werden zijn deze nu aardig schaars. De meeste die nu verschijnen zijn dertien in een dozijn en vaak niet echt spannend. De vraag is daarom of Prisoners zich wel kan onderscheiden.

Het leven van de families Dover en Birch wordt op gruwelijke wijze overhoop gehaald hun twee dochtertjes tijdens Thanksgiving op klaarlichte dag ontvoerd worden. Als de meisjes niet meteen gevonden worden en de hoofdverdachte wordt vrijgelaten neemt de door machteloosheid overmande vader (Hugh Jackman) het heft in eigen hand. Ondertussen doet rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) er alles aan om de ontvoerder te pakken.

Regisseur Denis Villeneuve die het overdonderende Incendies maakte slaagt er opnieuw in een sterke film neer te zetten. De dreigende sfeer pakt je vanaf het begin bij de keel. Ook zet de film de kijker een aantal keer op het verkeerde been met als hoogtepunt het sterke einde. Een minpunt is de lengte van de film, met bijna tweeënhalf uur wordt de aandachtsspanne van de kijker behoorlijk getest.

Lees verder op Filmpjekijken.com >>>