BITS – GTA V, oud-directeur Nintendo overleden

20-09-2013 18:04

Kort Bits-gamenieuwsweekoverzicht, aangezien Grand Theft Auto V inslaat als de ‘Tsar Bomba’ en het over weinig andere zaken gaat. De zaken waar het wél over gaat zijn niet bijzonder vrolijk: het gaat niet zo best met Tweakers.net en de doorstart van IGN Benelux en Power Unlimited bij verschillende bedrijven gooit het personeelsbestand overhoop.

GTA V maakt indruk, ‘gamers’ wederom niet

Als je een beetje geïnteresseerd bent in computerspellen, dan kan het verschijnen van Grand Theft Auto V je bijna niet ontgaan zijn. Op de dag van lanceren harkte GTA V reeds 800 miljoen dollar binnen (dat is bijna 600 miljoen euro, dus in écht geld).

De Bits-redactie ontving op de releasedatum een exemplaar, dus de recensie laat nog even op zich wachten. De voortekenen zijn overigens bijzonder gunstig, hoewel de belofte van Aphex Twin’s Window Licker op de soundtrack niet helemaal is waargemaakt. De autoradio speelt slechts een zéér ingekorte versie van het nummer! RockstaaaaaAAAAAR!

De fanbase van GTA liet zich van zijn minder mooie kant zien toen Gamespot-recensent Carolyn Petit het spel een ‘9’ gaf en wat kanttekeningen plaatste bij het vrouwonvriendelijke karakter van het spel. Inmiddels heeft de review ruim 20.000 reacties, variërend van ‘je lijkt op een man’ tot ‘ik kom je doodmaken’.

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen: dit zijn dezelfde mensen die klagen dat games niet als serieus medium worden gezien. Goh! GOH!

 

Simcity krijgt een futuristische uitbreiding

SIMCITY

Simcity is een beetje een hoofdpijndossier op de Bits-redactie. Eerst had iedereen er zin in. Toen werd bekend dat je alleen piepkleine steden kon bouwen. Vervolgens werkte het spel voor geen meter nadat hij uitkwam en dáárna deed de game het een tijd lang maar half. Onze interesse in de stedenbouwsimulator was inmiddels tot ver beneden het vriespunt gedaald. We werden zelfs gebeld door Kapitein Iglo, die vroeg of we geïnteresseerd waren om als koelelement te komen werken in zijn visstickfabriek.

Das war einmal! Op 14 november verschijnt een uitbreiding voor Simcity, genaamd Steden van de Toekomst. Je kunt je steden 50 jaar in de toekomst verplaatsen en gebruik maken van nieuwe technologieën om de inwoners een leuk leven te bezorgen of juist te kwellen! We gaan binnenkort weer even zitten voor Simcity.

 

Oud-directeur Nintendo overleden

hiroshi-yamauchi

Deze week overleed Hiroshi Yamauchi op 85-jarige leeftijd. Misschien zegt zijn naam je niet zoveel, maar hij was van 1949 tot 2002 directeur van een bedrijfje genaamd ‘Nintendo’. Onder de leiding van deze ‘Mr. Nintendo’ (een bijnaam die we zojuist verzonnen hebben) veranderde Nintendo van een kleine spelkaartenfabrikant in Japan tot een wereldspeler op het gebied van videogames. Indirect was deze man verantwoordelijk voor al je favoriete Nintendo-series.

Goed, het schijnt dat hij het bedrijf leidde alsof hij een halve dictator was, maar om kinderen blij te maken is het blijkbaar nodig dat je je af en toe gedraagt als een lul. Kijk bijvoorbeeld naar Clown Bassie! Dat zijn al twee voorbeelden! Een testresultaat van 100%! De crux in goede wetenschap is dat je op het juiste moment stopt met meten, dus laten we dat in godsnaam maar doen.

Vaya con Dios, Hiroshi!

 

Kommer en kwel!

Ondanks de populariteit van tech-site Tweakers.net blijkt het op de burelen toch minder rozengeur en maneschijn dan iedereen wellicht dacht. In een ‘management-update’ laat de site weten uit te breiden en zich op een wat breder publiek te richten omdat het financieel allemaal wat minder gaat.

IGN Benelux verhuist van het failliete HUB Uitgevers naar een nieuw bedrijf: Media Lizard. Aangezien het blad Power Unlimited van het HUB naar Reshift Media verhuist – en een gedeelte van de PU-redactie voorheen óók voor IGN werkte – betekent dit dat de redactie min of meer opgesplitst wordt. Jan Meijroos volgt Maarten Blonk (die verhuist naar Media Lizard) op als hoofdredacteur van Power Unlimited.

Ontzettend verdrietig! Daarom dit blije Youtube-filmpje om het weekend met een lach te beginnen. Mocht je liever depressief het weekend ingaan, dan kun je hier dat vervelende liedje van Nielson luisteren om de ellende compleet te maken. Service, noemen we dat!

http://www.youtube.com/watch?v=0mQaIMYIvYU

Nou dag hè! Daag! Fijn weekend!

Heb je onze recensie van Killzone: Mercenary reeds gelezen? Hier vind je ‘m! Het is het eerste schietspel voor de PS Vita dat je eigenlijk niet mag missen! Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.