Een constant nare sfeer in Wolf

20-09-2013 16:59

Na de vier nominaties bij de Gouden Kalveren van 2011 was het uitkijken naar de nieuwe film van productiemaatschappij Habbekrats. Dat werd Wolf, waarin regisseur Jim Taihuttu een in zwart-wit geschoten rauw verhaal over een straatcrimineel annex kickbokser vertelt. Komt bekend voor? Dat dacht Badr Hari ook, al trok hij zijn keutel (lees: tweet) al snel weer in.

In alle voorpubliciteit werd het al aangekondigd: Waar Rabat een enigszins vrolijke film was, is Wolf de tegenhanger. Geen feelgood, geen prettige multiculturele boodschap, geen hoop dat jongens als hoofdrol Majid (Marwan Kenzari) ooit nog op het goede pad komen. En dat idee komt goed over, er hangt een nare sfeer, een constante dreiging over de film.

De openingsscène is daar een goed voorbeeld van. Majid staat met zijn vriend Adil (Chemseddine Amar) voor een scooterzaak te kijken welke scooter de mooiste en de snelste is. Al snel worden ze aangesproken door twee dronken corpsballen die een beetje irritant doen en vragen wat de twee jongens eigenlijk studeren. Ook al blijft Adil rustig en gevat terug praten, toch voel je die dreiging, straks draaien de jongens zich om en geven de dronkenlappen een flink pak slaag.

Lees verder op Filmpjekijken.com >>>