Kunst

Laura Marling in hetzelfde rijtje als David Bowie en Arctic Monkeys

22-09-2013 15:23

Maandag staat ze er, in Utrecht. In Vredenburg Leidsche Rijn zelfs, waar Laura Marling duidelijk aangeeft dat ze voor de intieme en rustige sfeer gaat. Geen wonder ook, getuige haar typische muziekstijl. Een ‘seated’ concert is daarom dan ook hartstikke geschikt voor de 23-jarige zangeres. En of we daarmee mogen boffen? Jazeker, want Laura Marling is net als Arctic Monkeys en David Bowie voor een Mercury Prize genomineerd voor beste album van het jaar.

Heel goed nieuws voor deze Engelse dame. En nog mooier is zelfs dat bij Paddy Power, een wedkantoor, de laagste noteringen staan voor Laura Marling. Hele lage. Hoe lager, hoe groter het wedkantoor de kans schat dat diegene de prijs gaat winnen. Laura staat er goed voor.

En dat is geen wonder. Once I Was An Eagle is volgens festivalverslaggever Alice Boothby een magisch album dat alleen maar hoogtepunten kent. NME geeft het album 4,5 sterren, The Telegraph zelfs 5 en The Guardian geeft één van de laagste cijfers: 4 sterren. Je raadt het al; het album is onbetwist populair.

Laura Marling’s vierde album heeft ondertussen de derde plaats in de UK Album Charts gepakt en ook in Amerika zijn de verkoopcijfers ontzettend goed. De volwassen teksten en zeer prettige muzikale klanken van Once I Was An Eagle zorgen ervoor dat de Britse één van de bekendste en beste singer-songwriters van de wereld is. Tenminste, als we de muziekjournalisten mogen geloven. En dat is misschien zelfs zo. Je kunt er zelf achterkomen, want maandag staat ze in Vredenburg Leidsche Rijn. Er zijn nog kaarten, dus wees snel en koop er een paar om samen met je gezelschap te genieten van een rustgevende avond vol met prettige muziek. Dinsdag op ThePostOnline een recensie.