Buitenland

Nederlandse vrouw omgekomen bij aanslag Kenia

22-09-2013 17:07

De aanslag op een winkelcentrum in Kenia heeft een Nederlands slachtoffer geëist. Dat heeft de Nederlandse ambassadeur in het land aan de NOS gemeld.

Een 33-jarige vrouw is gisteren dodelijk getroffen tijdens de terreuraanval op het luxe winkelcentrum Westgate. Ook haar Australische man heeft de aanval niet overleefd. Het echtpaar woonde in Tanzania.

Zeven andere Nederlanders hebben weten te ontsnappen meldt RTL Nieuws verslaggever Arthur de Leeuw.

Condoleances Timmermans

Minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) laat vanuit New York aan het ANP weten: “Onze condoleances gaan uit naar haar famillie, vrienden en dierbaren. Medewerkers van de Nederlandse ambassade in Nairobi staan de nabestaanden bij.”

De Nederlandse ambassade riep zaterdag Nederlanders per sms op niet naar winkelcentra in Nairobi te gaan. In Kenia verblijven ongeveer 4000 Nederlanders.

59 doden

Het dodental van de terreuraanval op het winkelcentrum Westgate is opgelopen tot 59. Dat heeft de Keniaanse regering zondag bekendgemaakt. Meer dan 170 mensen zijn gewond geraakt.

Volgens de autoriteiten houden naar schatting 10 tot 15 terroristen een onbekend aantal gijzelaars vast. Na de aanval zijn meer dan 1000 mensen uit het winkelcentrum geëvacueerd. De Somalische islamitische terreurbeweging al-Shabaab heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor de aanval, die zaterdag begon.