KNVB: ‘Géén vooronderzoek naar elleboog Stijn Schaars’

23-09-2013 14:03

Er komt géén vooronderzoek naar de overtreding van Stijn Schaars op Thulani Serero tijdens PSV – Ajax. Dat heeft woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB zojuist aan ThePostOnline bevestigd. Eerder vandaag verschenen berichten in de media dat de aanklager betaald voetbal de beelden van een mogelijke elleboogstoot van Schaars zou onderzoeken.

Al vroeg in de wedstrijd probeerde Serero druk te zetten op PSV-doelman Jeroen Zoet, maar in zijn loop werd de Zuid-Afrikaanse middenvelder opgevangen door de arm van Schaars. De middenvelder maakte een onnatuurlijk beweging en baalde na afloop van zijn actie: “Dat was een beetje dom van me.”

Scheidsrechter Bas Nijhuis liet de actie onbestraft, waardoor een vooronderzoek naar de overtreding in de lijn der verwachting lag. Maar dat onderzoek komt er dus niet. Adriaanse: “Bas Nijhuis heeft verklaard dat hij de actie van Stijn Schaars wel degelijk heeft gezien en goed heeft kunnen beoordelen, waardoor een vooronderzoek door de aanklager betaald voetbal volgens de regels van de FIFA niet meer mogelijk is.”