Bladen

Ben Verwaayen, de souffleur van premier Rutte

25-09-2013 09:35

Wat gebeurde er vannacht en vanochtend? ThePostOnline las, keek en verzamelde.

‘Zeg nee tegen koude logica van massagraven’

De laatste keer dat de wereld aandachtig naar de vergadering van de Verenigde Naties keek was het moment dat Colin Powell met een aanwijsstok naar een plek op een landkaart in Irak wees waar massavernietigingswapens zouden moeten liggen. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken toonde daarmee aan dat een aanval op Irak legitiem was. Die wapens bleken er niet te zijn. Barack Obama sprak de wereld gisteren vanaf het VN-spreekgestoelte toe en hield het bij een betoog zonder aanwijsstok. Hij prikte met zijn vinger in de lucht en declameerde een paar iconische zinnen.’While we need to be mindful that the world is full of unintended consequences, should we really accept the notion that the world is powerless in the face of a Rwanda or Srebrenica? If that’s the world that people want to live in, then they should say so, and reckon with the cold logic of mass graves. I believe we can embrace a different future.’

Iraanse president had geen zin in Obama

De lang verwachte ontmoeting tussen Obama en de Iraanse president Rouhani (grappenmakers spraken spottend over een rendez vous tussen Hassan en Hussein) ging dus niet door. Iran-correspondent Thomas Erdbrink vertelde ons welke smoes de Perzen waarschijnlijk hebben gebruikt om niet te verschijnen.

Techbubble verklaard: vrouwen willen een ingenieur

Hoe weet je of er een techhype aankomt? Eerst even checken of de dames in de bar op zoek zijn naar een rijke ingenieur.

Oplossing van de crisis? Mens, ga eens werken

Je kunt een ingenieur zoeken, maar ook een baantje zoeken. Dat is better. Vrouwen moeten niet naar mannen lonken, ze moeten werken. IMF akela Christine Lagarde doet een klemmend beroep op dames om aan de arbeid te gaan. Meer werkende vrouwen betekent meer welvaart. Het bruto nationaal product in Japan zou als gevolg van vrouwen op de arbeidsmarkt met 9% kunnen oplopen en in Amerika met 5%. ‘The number of women in the workforce remains far below that of men the world over—only about half of women of working age are employed. Women account for most unpaid work, and when they are paid, they are overrepresented in the informal sector and among the poor, and they continue to be paid less than men for the same jobs,’

Bestudeer een aap, en je weet waarom mannen sexisten zijn

Madame Lagarde kan dat allemaal wel zo makkelijk willen, maar beseft ze wel dat er tussen droom en daad nog steeds sekstische bezwaren staan? Ga maar eens een dagje kijken in de dierentuin. Gorilla Patrick gedraagt zich niet veel anders dan de gemiddelde middenmanager in zijn rode broek.

Ben Verwaayen is de pr-souflleur van het kabinet

Wil Ben Verwaayen, oud BT-topman, echt nivelleren om te kunnen groeien of biedt hij retorische rugdekking aan zijn politieke pupil Mark Rutte? Bij Nieuwsuur mocht de VVD-coryfee zijn verhaal doen, en Rutte in bescherming nemen. Verwaayens verhaal ziet er in ieder geval een stuk enthousiaster uit dan de manier waarop zijn leerling zijn bezuinigingsbeleid verkoopt.

Nivelleren in de bekerstrijd.

De vaderlandse voetbalcompetitie is een wekelijkse loterij: topclubs verliezen punten aan middenmotors en middenmotors verliezen weer van degradatieploegen. Het bekertoernooi toont aan dat deze nivellering zich in tot de lagere competities doorzet. Willem II verloor van de amateurs van Exelcior 23 en Helmond Sport werd geklopt door IJsselmeervogels.

Miley Cyrus is behoorlijk cool

Waarom schrikt iedereen als ze een twerkje doet bij Robin Thicke, de hitsige hitzanger van Blurred Lines en waarom noemt Brooke Shields haar droogneukactie ‘desperate’, terwijl Shields ooit zelf een prostituée speelde toen ze 12 was. Muziektijdschrift Rolling Stone levert een puik interview met Miley Cyrus, de 20-jarige Hannah Montana ster en zangeres. Rolling Stone biedt ons een journalistieke roadtrip langs een tattooshop en skydive hang-outs. Miley is de hypocrisie in Amerika zat. ‘America is just so weird in what they think is right and wrong’, zegt ze. ‘Like, I was watching Breaking Bad the other day, and they were cooking meth. I could literally cook meth because of that show. It’s a how-to. And then they bleeped out the word ‘fuck.’ And I’m like, really? They killed a guy, and disintegrated his body in acid, but you’re not allowed to say ‘fuck’? It’s like when they bleeped ‘molly’ at the VMAs. Look what I’m doing up here right now, and you’re going to bleep out ‘molly’? Whatever.’ Ze zit veel thuis en kijkt dan uit het raam. ‘I call myself Rapunzel with a mohawk. Standing by my window, looking at the paparazzi, just wanting to leave the crib.’

De dictator en de jonge bruid

Berlusconi (76) gaat trouwen met een mevrouw van 28 jaar. Als hij overlijdt heeft ze nog een rijk leven voor zich. Mevrouw Tito had ook een welvarend bestaan in gedachten toen ze aanlegde met Tito, de communistische dictator in Joegoeslavië. Hij was 60, zij was 27. Ze leerden elkaar kennen in de partizanenstrijd tegen de Duitsers. De guerrillaromance eindigde tragisch. Toen Tito in 1980 werd afgezet werd Jovanka onder huisarrest geplaatst. De inmiddels 88-jarige mevrouw Tito komt nu weer in het nieuws, omdat ze is opgenomen in een ziekenhuis. Ze bleek in zeer kommervolle omstandigheden haar oude dag te moeten doorbrengen.

Schooltoezichthouder zelf verdacht van malversaties

Zwart bericht in De Volkskrant. ‘De man die toeziet op de financiële administratie, het vastgoed en de zakelijke dienstverlening van meer dan honderd scholen door heel Nederland, wordt door zijn eigen raad van toezicht verdacht van malversaties. Het gaat om Wim Fincken, directeur van het Limburgse administratiekantoor voor scholen Vizyr.’

WK powerbalads zingen

Heb je zin om je nog een keer aan te stellen als Bonny Tyler en schaamteloos Totale Eclips of the Heart mee te brullen voor een publiek? Of nog erger: wil je iets glammends van Bryan Adams ten gehore brengen? Of durf je het aan om het tergende The Promise You Made voor te dragen in bijzijn van publiek? Vrijdagavond wordt in het Amsterdamse studio K het onofficiële wereldkampioenschap powerbalads zingen gehouden. Huisband Amæzing Snäke zal onder leiding van BNN’s Roelof de Vries (zelf in bezit van een Joe Cockerachtige kopstem) de ‘Nacht van de Powerbalad’ verzorgen. D’r zijn nog kaarten!