Fans FC Den Bosch plaatsen doodskist bij stadion FC Utrecht

25-09-2013 11:38

Supporters van FC Den Bosch hebben in de nacht van dinsdag op  woensdag een doodskist voor stadion Galgenwaard in Utrecht geplaatst. Dat meldt Omroep Brabant. De Bossche supporters hingen aan het stadion ook een vlag met de tekst ‘Utrecht dood’. FC Utrecht speelt vanavond thuis tegen eerstedivisieclub Den Bosch om de KNVB Beker.

Op Twitter werden foto’s en berichten geplaatst van de actie. De harde kern van FC Den Bosch riep de supporters ook op om woensdagavond in het zwart naar Utrecht af te reizen. De doodskist is vannacht door bewakers weggehaald en later door een stadionmedewerker vernietigd.

FC Den Bosch-directeur Peter Bijvelds begrijpt niets van deze actie. “Ik heb inmiddels via de social media ook en en ander meegekregen. Ik heb nog geen foto’s gezien maar deze actie is natuurlijk te gek voor woorden. FC Den Bosch onwaardig”, zegt Bijvelds.

Overigens hebben supporters van FC Utrecht vannacht ook een bezoekje gebracht aan FC Den Bosch. De Utrechters hingen daar een bord neer met de tekst “Groeten uit 030” en een cartoon van een plassende jongen.

den bosch twitter