Politiek

Yoeri Albrecht: ‘Fatsoen is de vijand van de vooruitgang’

26-09-2013 10:33

in de lezingenserie Mijn idee voor Nederland presenteert De Balie (in samenwerking met de Volkskrant) donderdagavond een lezing van Yoeri Albrecht. Titel: Controle, censuur en fatsoen zijn de vijand van de vooruitgang.

Albrecht liet aan ThePostOnline in zijn eigen woorden weten waar het precies om gaat:

“Ik kraak in mijn lezing religies (islam en christendom) maar vooral de gemakzuchtige, politiek correcte goegemeente van pennelikkers zoals ikzelf en andere journalisten, intellectuelen, kunstenaars en politici die met meel in de mond praten en om de hete brei heen draaien als het om het vrije woord en de vrije gedachte gaat. Want het is te makkelijk om alleen maar naar religies te wijzen. Het gaat om de labbekakkerigheid van de intellectuelen hier die hun taak en hun plicht niet doen maar wegkijken.

“Neem stamcelonderzoek: vanuit christelijke hoek is daar veel weerstand tegen. Stamcelonderzoek is volgens deze christenen kennelijk onfatsoenlijk. Terwijl het volgens mij juist onfatsoenlijk is om mensen te laten creperen aan ongeneeslijke ziekten die met behulp van stamcelonderzoek wellicht kunnen worden geholpen.

“Ja, er is veel mis met religieuze extremisten. Ja, er zijn gevaarlijke mannen met baarden in lange gewaden. Maar door onze kop in het zand te blijven steken wordt dat er niet beter op. Wij grachtengordeldieren zijn struisvogels.”

Deze lezing bijwonen? Kaarten kopen kan HIER.