Dijkgraaf dm’t met…Aldith Hunkar

27-09-2013 13:01

Iedereen kent haar nog van het Jeugdjournaal. Maar na een paar arbeidsconflicten verdween Aldith Hunkar van de Buis. Met de groeten van Hans Laroes in onze achterzak gingen we eens kijken of ze nog leeft. @jndkgrf DM’t met… @aldith_hunkar.

MATTIE!!!1! Eerst even dit: wie is je vader, wie is je moeder?

Mijn vader (recentelijk R.I.P.) was André E.S. Hunkar. Mijn moeder is Magda Hunkar-Sweeb. De meesten noemen haar Miep.

Wat heb je van wie?

Reislust en tanden van hem, taalgevoel, humor en ogen van haar. Rechtlijnigheid, karakter en wereldse blik van beiden. Ik ben hun moksie!

Moskie?

Ja toch? Moksie metie!! Gemengd vlees… Da’s een Surinaams gerecht, maar ik ben WEL vegetariër…

Waar moeten twintigers jou van kennen?

Van het Jeugdjournaal, ooit, lang geleden. Twintigers van nu kennen me. Dat merk in nog elke dag. Maar ook ouderen, allochtonen en ander leuk volk! En van veel meer TV.

Wat doe je nu?

Ik ben ZZP’er! Global freestyle multi-media journalist. Houdt in dat ik veel leuke dingen doe, lekker divers, volgens mijn eigen planning. Ben bijvoorbeeld net terug uit Rio en zit nu een video-productie te monteren. Sjieke klus voor Ministerie van EZ…

CEO of Hunk-arT for global freestyle multi-media journalism / moderating / media coaching staat er op je LinkedIn. Word je daar rijk van?

Het betaalt de rekeningen en af en toe een reisje naar een warm oord… Da’s rijkdom genoeg voor mij want rijkdom is: vrijheid.

Ik vind dat ‘Hunk-arT’ een beetje klinken als hunkeren. Is dat mijn afwijking?

Nee. Mijn achternaam is al 50 jaar aanleiding voor flauwe grappen… Dus ik speel daarmee en draag de naam met trots! Edele naam, trwns!

Je bent mislukt als Schoevers-meisje. Hoe blond is dat?

Potverdrie! Hoe weet jij dat? Ik kan wel razendsnel typen en steno kan ik ook nog. Met mijn talen zat het al goed, dus dat scheelt… Maar ik was niet zo goed in aanwezigheid op die school en ik werd genekt door boekhouden… Rampzalig gewoon!

Was dat dan toch dat Surinaamse in jou? #nooitoptijd #altijdtelaat

Nee, want voor m’n uitzendingen was ik altijd op tijd. Meer kwestie van diepgaande desinteresse, denk ik achteraf. Het paste niet bij mij. En vergeet niet dat ik op vier continenten ben opgegroeid, dus er zit weinig echt Surinaams in me.

Waar ligt je hart?

Bij eerlijkheid, oprechtheid en gebrek aan franje. Mensen moeten veel meer gewoon zichzelf zijn in plaats van een opgelegd ideaal nastreven!

Hoe ben jij, als je echt bent?

What you see is what you get. Tikkie eigenwijs, koppig, adremmerig, #datsoortdingskes. Ongeduldig met mensen die beter zouden moeten weten. Maar ook best best lief voor wie dat verdient…

Je begon ooit op de radio met het programma ‘Nachtdienst’. Is dat wat ik denk dat het is?

Ik weet niet wat jij daarbij denkt!

Wat denk je dat ik denk? Of ben je niet empathisch?

Ik durf met al mijn empathie niet eens te fantaseren over waar jij aan denkt! Schobbejak die je er bent!

In 1998 was je de sterkste televisievrouw en kreeg je de Viva-ster. Was dat je beste jaar?

Ja leuk hè? Het was zeker een goed jaar, maar ik vind mijn jaren nu toch nóg beter! Ben graag baas over eigen tijd…

Maar de Viva-ster. Eh…

Mijn moeder brengt net wat soep, dus vergeef me dat ik met volle mond DM… En ja, die Viva-ster heet nu anders maar ik weet niet hoe… Het was de publieksprijs die hoort bij Televizier-gedoe… Een erg lelijk ding, maar heb ‘m nog.

Je moeder brengt je soep? Je bent 51!!!

Nee, ik WORD 51!!! Op 2 december pas. En mijn mams verwent me graag… Ze vindt dat ik dat verdien tijdens het monteren en DM’en… Lief!!!! Nu mijn paps ons is ontvallen stopt ze veel extra liefde in mij…

Er is geen meneer in je leven?

Nee, geen meneer. Ze willen niet, durven niet, kunnen niet of zijn gewoon niet interessant…

Waarom willen, durven of kunnen ze niet?

Willen begrijp ik niet, want ik ben LEUK! Durven omdat ik het meeste zelf kan. Kunnen want getrouwd of zo. VEEL sjans met gebonden mannen, maar voel mij daar toch echt te goed voor! Tsssssssss!

Wat is er mis mee om een goeie buitenvrouw te zijn?

Dat zo iemand er nooit is op de schaarse momenten dat je hem ECHT nodig hebt. Het los/vaste KAN natuurlijk voordelen hebben.

Vertel!

Zo hoef je zijn vuile sokken niet te wassen… En je blijft baas over de afstandsbediening… Maar nee, dat gaan we maar niet doen!

Hoe lang duurde je langste relatie?

4,5 jaar… Prima man, maar hij trof mij op m’n slechtst, toen ik gedoe had met ex-baas en redelijk overstuur was. Mijn geliefde verdiende beter!

Bel ‘m op!

We zijn nog vrienden, maar je weet: een man kan niet lang zonder partner, dus hij is alweer voorzien. Een minder leuke versie van mij, haha!

Je weet dat je wel voldoende sex moet hebben toch?

Dat zeggen ze… Maar een ascetisch leven is erg goed voor de geest… En de juiste spelling is seks!

U bent er mee gestopt?

Nou… Gestopt…? Kweenie wat er nog in het vat zit… Maar niet zomaar voor de lol… Zit geheel niet in mijn aard…

Wie is je droomman?

Ik moet op zijn minst om iemand kunnen lachen… Die lui zijn best schaars…

Kwa uiterlijk: Gabriel Byrne of een mooie Jamaicaanse rasta! Kwa karakter/inborst wint mijn vader!

De term droomman brengt me op Hans Laroes, met zijn swamibami-kleding. Zo’n type?

Nee! Helegaar NIET!!! LOL!!!

Wat mankeert er aan Hans Laroes?

Eeeeehhhm… Enfin… Never mind..!

Zo makkelijk kom je er niet mee weg. In 140 tekens waarom jullie geen vrienden zijn.

Het is mij gebleken dat hij niet eerlijk of oprecht was tegen mij. Ik werd ongeduldig toen bleek dat ie beter zou moeten weten. Cirkel rond!

Da’s precies 140 tekens!

Een twoosh!! Hoeraaaaa! Daar houd ik van!

Je verliet de NPS in 2004 en de NOS in 2008 met een arbeidsconflict en een zak geld. Hoe veel?

NPS: zakcentje. NOS: heeft paar jaar de hypotheek betaald. Tis alweer op! Bedragen weet ik niet meer… Lousy boekhouder, remember?

Leer je dan je vrienden kennen?

Ja! En dat zijn er een stuk minder dan je verwacht. Ook veel erg fijn vers bloed in mijn vrienden/kennissenkring sindsdien, dus da’s prima. Je leert vooral jezelf kennen (aanrader) en je grenzen bepalen na zoiets.

Wie/wat was de grootste tegenvaller?

De talloze ex-collega’s die beweerden dat ze het allemaal niet wisten… Er heeft maar een handjevol vragen gesteld aan mij. Jammer! Dat handjevol behoort nog tot mijn kringen.

Bij wie geef je gas?

Bij mijn vrienden Izak en @PaulienLemmen met wie ik PocaTV maak, ons eigen station. Bij m’n mams en oudste zus @a3nn_1 en bij BFF @Jilla64.

Oei, positief mens! Ik bedoel: wie kan de kolere van je krijgen? Wie het meest, bedoel ik.

Oeps, sorry voor m’n positieve aard. Effe switchen. Ik kan gewoon niet tegen oneerlijkheid, jaloezie en #datsoortdingskes… Ze hoeven niet dood, maar ik blijf lekker uit de buurt! Zoiets?

Twee grote arbeidsconflicten. Wat deed jíj verkeerd?

Zo groot waren ze niet, haha. Wat ik verkeerd deed was: staan op mijn rechten… Dat schijnt niet te mogen… Dan gaan mensen lelijk doen! Als je mij iets belooft en ik doe mijn best, dan verwacht ik te krijgen wat mij wordt voorgespiegeld. Raar hè?

Maar wat vond je zelf wel verkeerd van jezelf?

Ik kan snedig en/of sarcastisch uit de hoek komen met een stalen smoel! Daar moet ik aan werken… Ooit… Overigens blijf ik altijd netjes en correct.

Stinkt dat nou, dat haar?

Nee! Het ruikt nu naar lavendel… Gewoon wassen, die #dreadloxx. Zouden meer mensen moeten doen.

Heb jij Bouterse de hand ooit geschud?

Nee. Hij zit daar en ik hier. En hij heeft mijn geboortemaand verziekt met zijn Decembermoorden.

Wat vind je van Wilders?

Jammer dat iemand die kennelijk slim genoeg is om na te denken dat op zo’n laag niveau doet… Veel frustratie bij zo’n man. Zielig gewoon.

Hoe komt het dat zovelen op hem stemmen?

Omdat die te dom zijn om zelf na te denken en achter de grootste blater aanhobbelen… Sheeple… Treurig en achterlijk! En omdat dat in de volksaard zit… Zie de geschiedenis maar…

Wat zit in de volksaard?

Denken dat je individueel, vrij en onafhankelijk bent, maar stiekem willen opgaan in de Grote Groep. Dat doen bijvoorbeeld Jamaicanen anders.

Welke politicus vertrouw jij blind?

Geen enkele… #PolitRixx gaan niet over het beter maken van de maatschappij, maar veelal over eigen profijt…

Wie moet onmiddellijk van de buis?

Britt!! Ik merk dat jongeren haar willen nadoen in domheid… Zorgelijke kwestie dat ze door de omroep op zo’n voetstuk wordt geplaatst. En alle Britt-achtigen meteen ook maar weg.

Wie is een megatalent? En ik wil niet horen: Eva Jinek.

Nou, ik heb Eva anders wel aangespoord ooit… Twan Huys is heel goed, Margreet Spijker vind ik super. En Aldith H kan het kunstje ook redelijk, toch?

Onder de 40 bedoel ik!

Ik kijk zo weinig tv… Die Rosanne, die leuke nieuwe tafeldame bij DWDD, heeft veel potentie! Alexander Klöpping vind ik ook erg fijn en enthousiast, gemengd met inhoud!

Tenslotte: @jndkgrf?

Da’s mijn MATTIE! Lekker dwars, lekker fel, lekker eerlijk! Kan tegen een stootje en deelt ze graag uit! Ik houd van hem.