Het eindeloze zomergevoel

27-09-2013 15:03

Voetjes in het warme zand, liggend op een strandbedje met naast je een koud glas rosé, de zon die heerlijk op je bolletje schijnt: de zomer! Wat was het fijn! En wat kwamen de afgelopen paar weken rauw op ons dak: bewolkt, kou en regen. Het was veels te snel afgelopen! Heimwee? Wacht niet langer en verleng je zomer op één van deze bestemmingen.

kite.jpg2
Ga naar de prachtige Algarve, Portugal. Met z’n witte kliffen, azuurblauwe zee en wit zand waan je jezelf op een bedje in het paradijs. Huur voor jezelf een villa met zwembad en doe niets anders dan genieten. De lokale vismarkten liggen barstensvol met inktvis, gamba’s en verser dan verse vis. Geniet elke dag met een wijntje en een visje van de zonsondergang. Liever iets actiever dan alleen liggen, eten en drinken? Huur een kite set en work that body!
vissershuisje
Voor de iets actievere zomerliefhebber zijn de Eolische Eilanden in Italië een aanrader. Massatoerisme is hier niet te vinden, alleen rustieke dorpjes met kleine vissershavens. Ben je een zeil liefhebber dan is dit je kans, huur een bootje en verken de archipel. Niet alleen boven water is het een bezoekje waard. Het water rond de archipel is zo kraakhelder dat het prachtig is om te snorkelen en duiken. Naast de prachtige kust met z’n witte dorpjes is er nóg een eiland dat de moeite waard is: Stromboli. Trek je wandelschoenen aan en beklim deze nog steeds actieve vulkaan. Na zo’n tocht mag je jezelf belonen met natuurlijk een heerlijk Italiaans wijntje en een vers visje.
kust
Geen poederwit zand voor dit eiland maar pikzwart zand, La Gomera. Één van de kleinste Canarische eilanden. Het zand is het enige wat niet klopt in het beeld van het paradijs. La Gomera heeft prachtige kusten, hoge bergen, diepe ravijnen en kolkende watervallen. Het eiland staat bekend om z’n rust en natuur, perfect voor een weekje zomer. Rond de kust zwemmen dolfijnen, walvissen en potvissen die je per boot kan bekijken.

Deze locaties zijn allemaal uitgezocht op zon, zee en strand maar ook dat ze niet te ver vliegen zijn, want laten we wel zeggen, er zijn genoeg plekken ter wereld waar het nu nog heerlijk zomer is. Maar voor een weekje is het wel zo fijn om van elke minuut te kunnen genieten.
Mocht je nou niet van vis houden, op alle locaties hebben ze ook heerlijke stukken vlees, die passen ook op de BBQ.