Studentenrecept: Kip, patat en appelmoes

27-09-2013 15:08

Wegens gigantisch populair en vreselijk lekker, nu ook op ThePostOnline: de recepten van Leonie ter Veld. Leonie blogt hier en verrast ons in een dagelijkse rubriek met simpele doch lekkere recepten voor studenten.

Hello there! How are you? Met mij gaat het heeeeerlijk. Ik heb vandaag eens een dagje vrij van m’n werk (of naja, andere werk) en geniet volop van een dagje lekker veel dingen doen. Waaronder drie blogposts die op de planning staan. En hierbij de eerste! Gisteravond at ik kip, patat en appelmoes. En tomaten uit de oven. Geïnspireerd op een lezer die op m’n vraag van afgelopen woensdag antwoordde dat ze kip, patat en appelmoes ging eten. Dus bedankt voor de inspiratie :)

Nodig voor één persoon

2 gekruide kippenpoten
frites
appelmoes
3 tomaten
1 teen knoflook
balsamico sladressing

Hoe dan?

De kippenpoten leg je in de ovenschaal en gaan 35 minuten op 190C in de oven. Op de ene helft van een ovenschaal leg je de frites. De andere helft van de ovenschaal smeer je in met olijfolie en je legt er in plakjes gesneden tomaat op. Daarover giet je balsamico sladressing en een uitgeperste teen knoflook en je husselt de tomaten wat. Dit gaat 25 minuten op 190C in de oven. Trust me; dit past samen met de kip in een mini-oven! Als de oven piept is alles klaar (wist je nog niet he ;-)) en dan serveer je natuurlijk met appelmoes. Mijn fav appelmoes: Euroshopper applesauce. Die is geweldig.

Lekker?

Het was een lekker maaltje, maar die verse Vlaamse frites van AH die je in de oven kunt klaarmaken, zijn niet echt geweldig. Waarschijnlijk moet je ze gewoon frituren en is dat veel lekkerder. Oh en ik had biologische kip (voor zover je de kip van AH biologisch kunt noemen) en vond het niet heel anders smaken dan de echt slechte kipvariant. Proeven jullie wel verschil?

Zoals ik al zei komen er nog twee blogposts aan (denk ik) ennnnnnnn vandaag worden de winnaars gekozen van de dinervouchers! Houd daarvoor facebook in de gaten :) Byebye!