Bladen

Succestrainer Gertjan Verbeek ontslagen door voetbalwatjes

30-09-2013 08:56

Wat hebben we gemist? Hier is weer uw ochtendgebed.

Gaat het goed met Tofik Dibi?

Tofik Dibi wilde ooit Femke Halsema opvolgen als politiek leider van Groen Links. Tegenwoordig is Tofik student en gedraagt hij zich dito. Hij kijkt naar Goede Tijden Slechte Tijden en The Bold and The Beautiful en heeft over deze series ook nog een onderbouwde mening over. Ga eens studeren, bitch!

Gaat het goed met Jelle Brandt Corstius?

Hé, weet je. D’r is Israëlische wodka in Azerbeidzjan. Echt? Ja, man, en de treden van de voetgangers tunnels zijn ook best hoog. Jelle Brandt Cortius is een Kuifje in het Oostblok, en waarschuwt ‘eendimensionale moslimbachers’ voor de laatste keer.

De middenklasse gaat kapot

In Nederland kreunen de middeninkomens, die worden geplet tussen de jaloeziebelasting van de PvdA en ongefundeerde ZZP-haat van de VVD. De trend is niet nieuw. In Amerika is de val van de middenklasse al een thema sinds eind jaren negentig. Het probleem van de krimpende middenklasse verergert zich nog steeds. ‘Between 1970 and today, the share of the nation’s income that went to the middle class – households earning two-thirds to double the national median – fell from 62 percent to 45 percent. Last year, the wealthiest 1 percent took in 19 percent of America’s income – their highest share since 1928. It’s as though the New Deal and the modern labor movement never happened.

Wielrennen ontsnapt aan bezuinigingen

Wielrenjournalisten zijn nauwelijks in staat om nuchter naar hun sport te kijken. Als er verslag van een wedstrijd wordt gedaan buitelen de poëtische overstatements en pathetische hyperbolen over elkaar heen als sprinters op weg naar de eindzege (deze zin is zo’n voorbeeld van dikke woorden om niets te zeggen). Volkskrantsportschrijver Jan Beuving vindt dat er op alle sporten bezuinigd kan worden, behalve op wielrennen. Zijn argument? ‘Alleen wielrennen blijven we in de open lucht doen. Wegen liggen er toch. Voorwaarde is dat we alleen nog maar in de stromende regen koersen rijden. Want hemel, wat een waanzinnig WK was het in Florence. Kapotte transponders, geknakte favorieten, valpartijen en een outsider als winnaar: vandaag was fietsen weer de mooiste sport ter wereld.’ Ook over Jan Beuving vroegen we ons af: is hij wel helemaal lekker?

Eindigt Breaking Bad in anti-climax?

Hoe maken we er een einde aan? De scriptschrijvers van Breaking Bad, de gelauwerde Emmy-serie, moeten toch iets verzinnen om Walter White, de  sukkelige leraar scheikunde die een keicriminele meth-maker blijkt te zijn, aan zijn einde te laten komen? Of leeft hij voort als maffiabaas Tony Soprano die in de laatste aflevering niet werd vermoord, maar lieflijk uit eten ging met zijn familie? Het is het verschil tussen tragedie en komedie, vinden de kenners. ‘If [‘Breaking Bad’] is unequivocally a tragedy, then one would—on good Shakespearean grounds—expect most or all of the principals at the end to be dead, the stage littered with corpses. But if it is a comedy—even a very dark one—then one could expect an end that leaves the future open.’

‘Cocaïne is een dead-end street’

Eric Clapton legt het nog een keer uit. ‘If you wanna get down, down on the ground. Cocaïne.’ Hij zegt het in een schitterende documentaire over de onlangs overleden J.J. Cale. J.J. schreef het nummer Cocaïne dat Clapton later vertolkte. J. J. Cale, uit Tulsa Oklahoma, was tegen het gebruik van die troep zonder er moralistisch over te doen, vertelt ex-grootgebruiker Eric Clapton.

Ontgroende studenten gered van Eemmeer

De ontgroening van een groepje leden van het Delfste Studenten Corps is bijna in drama geëindigd. Het drietal was in het holst van de nacht gedropt op een eiland in het Eemmeer. De studenten waren zonder boot of telefoon op het eilandje achtergelaten. Een binnenschipper wiens aandacht ze wisten te trekken, waarschuwde de KNRM. De reddingsbrigade heeft de drie vervolgens naar het vaste land gebracht.

Secondlove dankt SGP

Vreemdgaansite SecondLove heeft op een enorm billboard in Rotterdam een plaagstoot uitgedeeld aan de SGP. De gereformeerde partij is fel tegen het bestaan van de site, maar bereikt volgens SecondLove-baas Erik Drost alleen dat zijn website bekender is dan ooit.

Mag niet! Gertjan Verbeek is een botte succestrainer.

Gertjan Verbeek haalde drie keer Europees voetbal en met AZ won hij de KNVB beker. AZ tikte PSV weg dit seizoen. Toch moet de trainer weg. Hij zou té bot zijn. De club had ‘signalen’ van de spelersraad gekregen.Verbeek moest ook al eens opstappen bij Feyenoord omdat hij te streng zou zijn. Voetballers zijn weekdieren die niet tegen kritiek kunnen. En de leidinggevende bij AZ luisteren naar deze weekdieren. ‘Als ze niet naar mij toekomen (met kritiek) moet ik het bij mezelf zoeken’, zegt hij tegen NOS. Hij had de confrontatie graag willen aangaan. Ondertussen zagen we spelers Verbeek omarmen na de winst op PSV. Dat zag er best walgelijk uit.

Motorbende terroriseert filmakers

Het is een trendje. Je trekt een leren jack aan, rijdt op een motor en bent lid van een bromclub. Dan denk je dat iedereen naar je luistert als je gaat lopen dreigen. De Hells’ Angels sloegen Barend en Van Dorp in elkaar vanwege kritische opmerkingen. In Utrecht bezetten leden van een Antilliaanse motorclub een bioscoophal omdat er in een documentaire Fever enkele beelden voorkwamn die de heren niet bevielen.