Media & TV

Miley Cyrus: The Movement, een documentaire op MTV

30-09-2013 16:41

Sinds haar optreden op de MTV Video Music Awards is Miley Cyrus niet meer weg te denken uit het nieuws. Zo blijven de nominaties voor de MTV EMA binnenstromen, is ‘twerken’ nu officieel opgenomen in het dagelijkse vocabulaire en is haar nieuwe single ‘Wrecking Ball’ voor het eerst op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Hot 100 binnengekomen. Maar wie is nu de échte Miley? De ex Disney-ster of gewoon een rebelse puber? De onthulling is op vrijdag 4 oktober om 20.50 uur op MTV. Dan verschijnt haar documentaire ‘Miley: The Movement’, het verhaal achter Miley Cyrus, haar nieuwe drijfveren en waarom ze bepaalde keuzes gemaakt heeft.

Miley: The Movement
De afgelopen vier maanden heeft MTV ongekend toegang gekregen tot een van meest magnetische en onbeschaamde artiesten uit de hedendaagse popmuziek, Miley Cyrus. Zij weet als geen ander de kijkers mee te nemen in haar wervelachtige levensreis dat ooit als jong schattig meisje begonnen is. De intieme documentaire duurt 60 minuten en laat de gehele Cyrus evolutie zien tot aan de release van haar RCA Records debuutalbum ‘Bangerz’, dat 8 oktober verschijnt. De documentaire laat de successen en tegenslagen zie die thuis, in de studio en onderweg plaatsvinden. Ook de planning, repetities, optredens en de mediagekte rondom haar MTV VMA optreden laatst met Robin Thicke worden vertoond.

Miley: The Movement’ wordt in oktober wereldwijd uitgezonden op MTV, in Nederland op 4 oktober om 20.50 uur en is een uur later ook online te zien op MTV.nl. De documentaire volgt de voetsporen van vergelijkbare verhalen van andere grote artiesten als Lady Gaga, Drake, Nicki Minaj, Britney Spears en meest recent, Demi Lovato.

De nieuwe single ‘Wreckig Ball’ van Miley Cyrus kwam binnen op de 1e plaats in de Amerikaanse Billboard charts en de begeleidende uitdagende video (geregisseerd door Terry Richardson) werd in één dag meer dan 19,3 miljoen keer bekeken. Cyrus versloeg daarmee recordhouders One Direction bij wie de teller na de eerste dag bleef steken op 12,3 miljoen.