Spaanse voetbalsupporters bellen politie na onterechte strafschop

30-09-2013 16:51

Voetbal is maar een spelletje, nietwaar? Je wint eens een wedstrijdje en ach, je verlie… Neen! Brute onzin. Voetbal gaat om eer, prestige, roem, nog meer woorden die ongeveer hetzelfde betekenen, keiharde euro’s, trots, winnen, prestaties, bekers en ga zo maar door! Win je een wedstrijd, dan drink je bier en zing je folklore. Verlies je een wedstrijd, dan ook. Maar, let wel, verlies je een wedstrijd omdat de scheidsrechter zomaar een penalty weggeeft in de allerlaatste minuut van de blessuretijd, dan ben je beroofd. En wat doen mensen die beroofd zijn? Die bellen de politie. Althans, als je een Spaanse voetbalsupporter bent met voldoende gevoel voor rechtvaardigheid.

Waar gaat dit over?

Vorig weekend won Real Madrid in de allerlaatste minuut van het dwergclubje Elche. De scheidsrechter gaf zomaar een penalty aan De Koninklijke en vanaf elf meter schoot Cristiano Ronaldo raak: 1-2.

Was het een penalty?

Mwoah …of beter: Nee.

En dus

Dus belden 120 bestolen voetbalsupporters de politie. Dankzij de vreemde actie van de ‘verdachte’ scheidsrechter verloor Elche namelijk kostbare punten. Aangifte van diefstal, alstublieft.

Politie

Niet dat de politie dit direct op prijs stelde. Een serieuze tweet werd de wereld ingeslingerd: “We hebben de afgelopen tien minuten 120 telefoontjes gekregen over voetbal. Onthoud: wij zijn er om jullie VEILIGHEID te garanderen.”

tweet politie spanjeAch, voetbal is maar een spelle.. o nee.