Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

01-10-2013 16:02

Het is misschien wel één van mijn grootste hobby’s, lekker de crea-bea uithangen. Maar hoe verleidelijk is het om keer op keer toch die bank te verkiezen boven mijn werktafel. Net als Esther ben ook ik dol op series en lijkt het vaak het makkelijkst om na het werk op de bank te ploffen en de afstandsbediening in je hand te nemen. Aflevering na aflevering, maar echte voldoening geeft het eigenlijk niet. Afgelopen week nog volgde ik met een vriendinnetje een workshop ‘vintage etagière maken’, hier haalde ik wèl een hele hoop voldoening uit. Nog dagen erna genoot ik van het feit dat ik mijn creativiteit weer even kwijt kon, dat ik weer even lekker kon freubelen en natuurlijk van het eindresultaat. Tijd om dit deze week voor te zetten en de Crea-Bea in mij weer even te herontdekken! Tijd om een moodboard te maken.

Pin it!

Een moodboard maken doe je natuurlijk niet zomaar, hier had ik dan ook zeker een reden voor. Het lijkt de tijd te zijn van het verhuizen, althans in mijn omgeving in ieder geval wel. Een hele hoop vriendinnen zijn gaan samen wonen of hebben zelf een huisje gekocht, ieder met een heel andere inrichting en smaak. Omdat ook ik en mijn vriend met de tijd een huisje willen gaan kopen, begon het bij mij toch ook echt te kriebelen en ben ik al een tijdje vaste bezoeker van websites al Pinterest en Welke. Hier nog niet mee bekend en verslavingsgevoelig? Blijf dan ook nog maar even uit de buurt, want als je het eenmaal hebt ontdekt kun je er werkelijk waar uren aan besteden.

Zo werden er ook deze week de nodige uren op deze websites doorgebracht. Om echter te voorkomen dat ik alsnog uren op de bank zou doorbrengen besloot ik vooraf goed te brainstormen wat ik belangrijk zou vinden in mijn huis. Ik hou van andere culturen en vind het leuk om hier wat van terug te laten komen in mijn huis, immers ben ik dol op reizen. Daarnaast hou ik van de kleuren koraal, blauw en mint. Ook wist ik al dat ik gek ben op houten meubels en decoraties en hou ik van een industriele doch warme look. Genoeg om wat gerichter en vooral niet eindeloos op zoek te gaan naar afbeeldingen die mij zouden inspireren en natuurlijk ook naar concrete meubelstukken. En dan, pin it maar!

Home sweet home

Blij met het eindresultaat en vooral heel voldaan kijk ik terug op deze challenge. Het heeft me meer gebracht dan alleen maar het leuke nadenken over de inrichting van je toekomstige woning. Ook heb ik deze week blijvend gevoeld hoe fijn ik het vind om bezig te zijn, niet passief maar actief. Niet lui op de bank, puur uit routine, maar actief als Crea Bea. Ik zal zeker niet stoppen met series kijken, begrijp me niet verkeerd. Ook deze week heb ik echt wel een aflevering gezien, immers kon ik Pretty Little Liars echt niet missen, maar wel heb ik het flink beperkt. Lekker knippen met de schaar, verliefd worden op mooie meubelstukken en ontzettend blij worden elke keer als ik naar mijn moodboard kijk. Dat het in de toekomst maar een heel mooi huisje mag worden, home sweet home. Er zullen in de toekomst zeker nog meer Crea-Bea challenges volgen, ik heb nog genoeg wil-ik-maken-maar-weet-niet-of-het-uitvoerbaar-is ideeën op mijn lijstje staan, altijd handig voor een uitdagende challenge.

Nadja Neeven onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Lotte Besse aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.