Politiek

PVV wil niet dat Volkert met proefverlof gaat

02-10-2013 11:00

De PVV wil niet dat Volkert van der G. met proefverlof gaat. De partij van Geert Wilders laat in een reactie weten dat Fred Teeven zich moet houden aan de toezegging die hij een jaar geleden deed tijdens een debat.

De staatssecretaris zei toen dat wanneer sprake is van maatschappelijke onrust of een geschokte rechtsorde iemand niet vervroegd in vrijheid mag worden gesteld, aldus de PVV. “De PVV verwacht dan ook van de staatssecretaris dat hij zich een vent toont, zijn rug recht houdt en de toezegging van nog geen jaar geleden in stand houdt.”

Ook regeringspartij VVD is tegen een proefverlof voor de Volkert van der G., de moordenaar van politicus Pim Fortuyn. Het VVD-Tweede Kamerlid Ard van der Steur maakte dat woensdag bekend nadat de Raad voor de Strafrechttoepassing had beslist dat het aangevraagde proefverlof van Van der G. ten onrechte is afgewezen.

“De VVD vindt dat staatssecretaris Teeven geen toestemming moet geven voor proefverlof van Van der G. wegens de onrust in de samenleving”, twitterde Van der Steur. Staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie moet voor 14 oktober een beslissing nemen over het proefverlof.

GroenLinks is vóór een proefverlof. ‘Voor iedereen gelden dezelfde regels‘, aldus GroenLinks-Kamerlif Liesbeth van Tongeren.

Anp