BITS – GTA Online is kapot, Hover!, First Look!

04-10-2013 16:38

Kort Bits-gamenieuwsweekoverzicht deze week, aangezien we al een paar dagen (non-stop) tegen onze spelcomputer schreeuwen omdat GTA Online niet werkt. De Battlefield 4-bèta gaat vandaag van start en daarnaast is dit weekend First Look in de Utrechtse Jaarbeurs. Het lijkt er dus op dat je dit weekend echt je bést moet doen om je te vervelen.

Grand Theft Auto Offline

Grand Theft Auto V is een bijzondere game (recensie volgt snel!), maar we hadden stiekem nóg meer zin in GTA Online, waarin je met meerdere spelers lekker online kunt doen wat je wilt. Dinsdag ging het online gedeelte nominaal online, maar in de praktijk worden spelers geconfronteerd met de ene foutmelding na de andere…

Vooralsnog kun je in GTA Online dus helemaal niet doen wat je wilt, behalve als je naar laadschermen wenst te kijken, die nooit ophouden (niet vanzelf!). ‘Rockstar Games’, de makers van het spel zeggen 24 uur per dag te werken om GTA Online aan de praat te krijgen. Mogelijk komt er vandaag nog een patch online die het multiplayer-gedeelte stabiliseert, dus houd de technische ondersteuningspagina in de gaten.

Aan de ene kant is enig begrip voor het vertraagde onlinegedeelte wel op z’n plek; bij iedere grote onlinetitel zijn er wel opstartproblemen. Aan de andere kant is het falen in dit geval nogal… totaal. GTA Online mag zich wat ons betreft aansluiten bij illustere games als Diablo III (dat spelers een tijd lang glashard de toegang weigerde en ‘en passant’ de servers van Starcraft 2 en World of Warcraft vernachelde) en Sim City (dat wekenlang offline was en vervolgens een tijd alleen maar léék te werken).

First Look in Jaarbeurs Utrecht

FIRSTLOOK
Dit weekend vindt in de Jaarbeurs Utrecht First Look plaats: de grootste gamebeurs in de lage landen. Je kunt nieuwe games bekijken en spelen en er worden wedstrijden georganiseerd. Toegang is vanaf veertien jaar, er zijn nog kaartjes; die kun je hier bestellen.

Meer informatie vind je op de First Look-site. Voorgaande edities van het evenement waren wel overwegend gericht op jongeren dus verwacht een ware terreuraanslag op je zintuigen, hoewel waarschijnlijk minder erg dan Live38XXHEL in de Ziggo Dome, waar Kane, Gers Pardoel, Guus Meeuwis en Nielson(!) morgenavond optreden.

Hover!

De kans bestaat dat je het hovercraft-spelletje Hover! vroeger wel eens gespeeld hebt! Microsoft heeft de game nieuw leven ingeblazen, als showcase voor hun ‘WebGL’-technologie. Hier kun je het spel uitproberen in je browser, als je Internet Explorer 11 gebruikt, tenminste.

Bioshock Infinite-teaser

‘Irrational Games’ werkt aan een digitale uitbreiding van het actiespel Bioshock Infinite, genaamd Burial at Sea. De uitbreiding speelt zich af in de onderwaterstad Rapture, uit de eerdere Bioshock-spellen. Hier zie je een teaser uit de miniserie.

Deze trailer is iets ouder en geeft de film noir-achtige sfeer aardig weer. Begint het reeds te kriebelen?

Battlefield 4-bèta online

De open bèta van het schietspel Battlefield 4 is sinds vandaag te downloaden op pc, Playstation 3 en Xbox 360. Meer info vind je op de Battlefield-site. Tijdens de bèta kun je twee online spelvarianten uitproberen: ‘Conquest’ en ‘Domination’.

 
Wil je – om wat voor reden dan ook – contact opnemen met Bits? Stuur een mailtje naar [email protected], of volg Bits op Twitter: ‘@Bitspost’.