John versus John

04-10-2013 12:07

John Mayer en John Legend hebben allebei een nieuw album. Beiden hebben tijdens het produceren van die albums geen gewaagde stappen durven nemen. John Mayer bekend heeft gestaan om een fraudeschandaal in 2012, John Legend is vreemdgegaan, stond op het podium met zijn stijve jongeheer en liet naaktfoto’s uitlekken. Er is altijd wel iets mis met die sterren – maar ze kunnen wél zingen en een leuk album maken.

Wie groot fan is van beide Johns, wordt uiterst gelukkig van de twee nieuwe albums. Wie een keer totaal iets anders wil, kan beter geld en moeite sparen en eens verfrissend naar Miley Cyrus of One Direction luisteren. Op de albums van zowel Mayer als Legend, hoort je de stemmen en de geluiden die je eigenlijk al gewend bent. Nu is de vraag: ga je voor de zwoele, bijna geile stem van John Legend of voor de originele, rustige en ontspannende gitaarklanken van John Mayer?

The Legend: John Legend – Love of the Future

John-Legend-Love-In-The-Future-Cover
John Legend denkt continu aan vreselijk mooie vrouwen wanneer hij zijn nummers schrijft, dat kan niet anders. Zijn ‘schandaaltjes’ zijn dan ook makkelijker te accepteren. Of je nou van de zangkunsten van Legend houdt of niet, hij heeft een hete stem. Erken het.

Oké, nu dat terzijde. John heeft een aantal nummers op zijn album Love In The Future waar je goed met volle aandacht naar kunt luisteren. De rest is vooral goed als achtergrondmuziek. En natuurlijk, waar vrouwen dol op zijn; een aantal heerlijk sentimentele nummers die zo lekker lang in je hoofd blijven hangen. Dit is een album voor vrouwen. Hij is een ladiesman, dat hoor je. De nummers blijven overigens niet lang leuk, het album verveelt.

Guitar John: John Mayer – Paradise Valley

john-mayer-to-release-album-paradise-valley-in-august
John Mayer, de man die zo goed uit de verf komt door zijn nummers. Klassiekers als Free Fallin’, Gravity, Say en Who Says; dié vervelen nooit. Ze tonen een lieve, gevoelige kant van Mayer.

Aan de andere kant is Mayer een beetje vergeten dat er in deze tijd veel wordt geëxperimenteerd. Misschien moet hij dat ook eens doen met zijn muziek? Het album Paradise Valley had net zo goed zijn vorige album kunnen zijn. Of die daarvoor.

Zijn nummers zijn wel zoals altijd om bij weg te dromen. Je wordt er opgewekt van, of je het nu wil of niet. Het album is éígenlijk niet af te kraken. Hoe ik mijn best er ook voor doe.