Mads Mikkelsen tilt Michael Kohlhaas naar hoger niveau

07-10-2013 16:04

De Deen Mads Mikkelsen werd bij het grote publiek bekend als uitstekende bondschurk. De laatste jaren is duidelijk geworden dat de topacteur zeer veelzijdig is. Zo won hij in 2012 de prijs voor beste acteur in Cannes voor zijn rol in Jagten. Hij voegt met Michael Kohlhaas opnieuw een markant personage toe aan zijn repertoire.

Het verhaal speelt zich af in de zestiende eeuw. De succesvolle paardenhandelaar Michael Kohlhaas wordt door een graaf gesommeerd twee paarden als betaling van de tol achter te laten. Dit is sinds kort volgens de wet niet toegestaan. Als zijn knecht de paarden later in slechte staat aantreft probeert hij met ze te vertrekken. Dit mislukt en het personeel van de graaf laat de honden op hem los. Kohlhaas stapt naar de rechter, maar doordat de graaf familie bij de rechtbank heeft worden zijn claims herhaaldelijk afgewezen.

Als laatste redmiddel gaat zijn vrouw naar het kasteel van de prinses om de zaak daar voor te brengen. Zij wordt echter gruwelijk aangevallen en komt dodelijk gewond thuis, daar sterft ze in de armen van haar man. De door woede geconsumeerde Kohlhaas richt een klein leger met vooral passerende dorpelingen die ook gedupeerd zijn door de hogere klasse. Ze zijn vastbesloten het recht te doen zegevieren.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>