Muziekmoment week 41

07-10-2013 12:05

Komende week staan er weer een paar mooie releases op stapel. In verband met bomen en een bos en het niet meer zien, zet Cedric van der Ploeg in Muziekmoment de beste releases op een rijtje. Dit keer: 65DaysOfStatic en North Mississippi Allstars.

65daysofstatic – Wild Light

65_wildlight_cover_750
Genre: Elektronisch
Wauw. Zoveel afwisseling op een plaat en zo fijntjes afgewerkt. Op de nieuwe 65daysofstatic ben je het ene moment bij een rustige aftiteling van een arthouse-film, begeleid door een fijne pianopartij, om vervolgens tussen een bezwete technoset te belanden. En alles daartussen. Meestal zijn eerst synthesizers of piano te horen, die rustig opbouwen. De bas- of de drumpartijen die er na verloop van tijd lekker in knallen zijn een stevige toevoeging. De rol van de gitaar is om het lekker rockend te houden, maar ook de melodie van de piano mee te spelen. Op Wild Light krijgen we een bijzonder spannende muzikale toer voorgeschoteld, met op elk nummer een welverdiende climax. Voor gaan zitten. Ogen dicht. Dan komt het goed.

North Mississippi Allstars – World Boogie is Coming

OB-YR414_missis_KS_20130827102354
Genre: Blues
Zo’n southern rock-band die al jaren bestaat en de voorprogramma’s van artiesten als Dave Matthews en Robert Plant en samenwerkte met Bob Dylan, The Rolling Stones en Primal Scream. Ja, dan heb je het over de North Mississippi Allstars, die weer met een briljante plaat op de proppen komen. De vertrouwde rauwe, ruige blues en country, met een scherp rockend randje, wordt op World Boogie is Coming aangevuld door moderne effectjes, wat prima uitpakt. World Boogie is Coming is een stevige, ritmische plaat, waarin de wortels van de country en blues worden aangeraakt en zorgt vanaf het eerste nummer voor een glimlach en een mee tikkende voet. Dikke bluesy gitaarpartijen, stevige akkoorden, imponerende solo’s, retestrakke drums, ruwe stemmen: World Boogie is Coming is een waar spektakel.

Cedric van der Ploeg zoekt iedere zaterdag op zijn werk bij Plato Leiden de beste platen uit en zet elke week de beste releases voor je op een rij.