Bladen

‘Rutte liet Beatrix anti-Wilders tekst schrappen uit Kersttoespraak’

09-10-2013 08:51

Wat gebeurde er toch allemaal? ThePostOnline las, zag en tiepte het op.

Groninger gemeenteraad trapt burgemeester Rehwinkel na

Peter Rehwinkel was een matige burgemeester van Groningen, omdat hij vooral met zichzelf bezig was. Hij stapt op en gaat in Barcelona onbetaald aan de slag als adviseur voor een internationale organisatie die lokale overheden in crisissituaties adviseert. Zal best. Peter gaat vooral ontspannen en met zichzelf bezig zijn. De gemeenteraad wil nu dat hij een deel van zijn wachtgeld opgeeft. En anderen storen zich aan zijn declaratiegedrag. Die cursus Spaans deed hij op kosten van de belastingbetaler.

Internetpedofiel uit Brabant gepakt

Je snapt niet hoe het kan, maar het is gebeurd. Een pedofiel uit Cuijk wordt ervan verdacht jarenlang meisjes in de leeftijd tussen 7 en 10 jaar te hebben verleid via internet. Hij liet ze ontuchtige handelingen verrichten en ontmoette ze ook fysiek, waarna hij met sommigen ook seksueel contact onderhield, soms met dwang. Het verhaal vertelt een heleboel niet. Hoe kan het dat meisjes van zeven jaar zonder medeweten van hun ouders afspreken met een onbekende oudere man? De politie en het Openbaar Ministerie willen niet zeggen of de man heeft bekend. Bij een huiszoeking in de woning in Cuijk zijn ongeveer 26.000 filmpjes en 144.000 foto’s gevonden die de verdachte maakte van de slachtoffers.

‘Russische diplomaat is dronken potentaat’

De Telegraaf zag het proces verbaal en tekent vanochtend op waarom de Russische diplomaat Dmitri Borodin is opgepakt. ‘Dmitri Borodin (46) kon amper op zijn benen staan toen de Haagse politie aan zijn deur kwam. Zijn kinderen werden verwaarloosd aangetroffen. Hij is aangehouden omdat hij zijn kinderen had mishandeld. Zijn huis was een puinhoop. Zijn zoontje van anderhalf lag in natte luiers. Hier meer feiten. Excuses? Get a life, Poetin!

Vertonghen maakt grappen over Mourinho

Hè jammer, Jan Vertonghen, de Belgische verdediger van Tottenham laat zich niet provoceren door Chelsea trainer Mourinho. Kwestie is deze: Chelsea speler Torres krabde Vertonghen in het gezicht en kreeg rood. Mourinho beweert nadat hij was uitgedaagd. Vertonghen haalt schouders op en zegt: ‘Ik voelde me niet geroepen om de verbale strijd aan te gaan. Die leverde ik op het veld. Daarnaast begin ik nergens aan. Al hebben we er wel wat grappen om gemaakt.’

Paul McCartney beweert selfie te hebben uitgevonden

Al Gore beweerde dat hij internet had uitgevonden, Sir Paul McCartney meent de bedenker te zijn van de selfie.

Gevangenissenleed in Amerika

Als je hele generaties mannen in een gevangenis stopt, wat gebeurt er dan met ze? Dan gaan ze hetzelfde gedrag vertonen als ‘gekooide vogeltjes.’ Amerikaanse gevangenissen liggen onder vuur vanwege de zeer strenge en volgens sommigen ‘inhumane’ regels. Journalist/schrijver Andrew Gumbel meent dat er hervormingen moeten komen: ‘We are subjecting many thousands of prisoners to unbearable psychic torture day after day after day, at great expense and with no apparent benefit. And then we claim with a straight face that we are not in fact punishing them at all.’

Kanker genezen met geluid

Geen chemo, geen therapie, maar geluid. Daarmee kun je borstkanker bestrijden.

Ajax directie krijgt bonus voor kampioenschappen

De anti-bonushunnen zullen wel weer gaan schreeuwen. Onterecht. De directie van Ajax zorgde onder meer voor drie kampioenschappen en dus voor een winst van 18 miljoen euro. Dan mag je de bedenkers van het winnaarsconcept belonen.

Beatrix moest anti-Wilders passage schrappen in Kersttoespraak

Huub Oosterhuis, de huisprediker van de Oranjes, heeft weer eens gepraat. In een boek over zijn relatie met de koninklijke familie vertelt hij dat premier Rutte koningin Beatrix dwong om in haar kersttoespraak anti-Wilders passages te schrappen. Al eerder beweerde hij dat en toen nuanceerde hij de kwestie. Nu vertelt hij dat Rutte wel degelijk met de rode pen achter de koningin stond en meeschreef. ‘Ze was er woedend over. Ze heeft haar tekst drie keer naar Rutte moeten sturen en moeten bijstellen. Dat was natuurlijk gewoon Wilders die meelas. Of Rutte was bang voor een nummer van Wilders. Maar het ging dus over die materie. Het was eigenlijk een anti-Wilders-speech. De koningin was over deze betutteling zo kwaad geweest dat ze de opname onderbrak en een uur in de tuin is gaan lopen met de hond.’

Australisch duiker overleeft twee haaienaanvallen

AP vond het een bericht waard en dat is het ook. Een Australische duiker die niet 1, maar 2 keer een haaienbeet overleeft.