Binnenland

Meisje (13) in Breda steekt meisje (14) met schaar in gezicht

10-10-2013 12:43

Je bent dertien jaar oud bent en je krijgt ruzie met een meid van veertien jaar om een jongen. Wat doe je dan? Boos whatsappen? Nee, dan leest de politie mee. Haar uitschelden? Saai en schelden doet geen pijn. Je steekt haar met een schaar vlak onder haar oog. Wat? Ja echt. Het gebeurde gisteren in Breda.

Ruzie om ex-vriendje

Gistermiddag  kwam een 13-jarige puber tot die vondst. Ze had ruzie met een ander meisje om een ex-vriendje en ging verhaal halen bij haar ouderlijk huis. Toen de ruzie dusdanig hoog opliep, besloot de 13-jarige een schaar uit haar schooltas te halen en het meisje in haar gezicht en in haar arm te steken. De dader vluchtte, maar de moeder van het slachtoffer wist haar al fietsend te achterhalen en over te dragen aan de politie.

‘Meestal is het haren trekken’

Politiewoordvoerder Luiten zegt tegen ThePostOnline dit niet vaak mee te maken. “Pubers die ruzie maken dat zien we natuurlijk wel vaker, maar dan gaan de meiden schelden en haren trekken. Iemand met een steekvoorwerp toetakelen gebeurt gelukkig zelden. Al moet ik er wel bij zeggen dat het geen écht wapen was, maar een schaar die tussen haar schoolspullen zat. Ik kan dan ook niet zeggen of dit met voorbedachte raden is gebeurd of in een opwelling.”

Zo snel mogelijk onder ouderlijk gezag

De dader loopt inmiddels alweer vrij rond. “Het is bij minderjarigen altijd onze insteek om de jongeren zo snel mogelijk weer onder het ouderlijk gezag te plaatsen. Er is een proces-verbaal opgemaakt en vermoedelijk zal de dame in kwestie zich binnenkort voor een jeugdrechter moeten verantwoorden. We hebben niet de angst dat zij direct weer het slachtoffer op zal zoeken, maar dat weet je natuurlijk nooit zeker.”