Binnenland

Live tweets in de zaak Badr Hari

10-10-2013 10:35

Bénédicte Ficq, de advocaat van Badr Hari, heeft in haar openingswoord tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak tegen Hari verzocht om het OM niet ontvankelijk te verklaren. Hari wordt onder andere verdacht van zware mishandeling van zakenman Koen Everink tijdens Sensation White in 2012.

Live Twitter verslag


Volgens de raadsvrouw zijn “de gebreken in het opsporingsondezoek van dien aard dat er in ieder geval sprake is van een grove veronachtzaamheden die het verdedigingsbelang van cliënt schaden”.

KRO Reporter
Ficq neemt vooral de ‘extreme lekkage’ van het politiedossier naar het televisieprogramma KRO Reporter bijzonder hoog op. Het programma had de hand weten te leggen op het 2800 pagina’s tellende dossier. Door het lekken van dit dossier zijn ook zeer privacygevoelige gegevens bij het televisieprogramma terechtgekomen.

Ficq heeft hiervan aangifte gedaan bij de rijksrecherche en wacht het lopende onderzoek af.

Afwezigheid Everink

Ook vecht Ficq de afwezigheid van Koen Everink bij deze zaak aan. “Was Everink hier nu geweest dan had de verdediging nog een mogelijkheid hem te vragen naar tegenstrijdige verklaringen die hij destijds heeft gedaan”, aldus Ficq.

In telefoontaps van de politie zou Everink andere dingen hebben gezegd dan tijdens zijn officiele verhoor bij de politie.

Ficq heeft de rechtbank ook gevraagd of het bespreken van de persoonlijke omstandigheden van Hari achter gesloten deuren kan plaatsvinden. “Mijn cliënt heeft meer dan excessieve publiciteit gehad het afgelopen half jaar.”