Voetbal

Lothar Matthäus doodverklaard

10-10-2013 13:23

Voor veel Nederlanders was dit het bericht waar zij al jaren op wachten: Lothar Matthäus is dood. Het bleek te gaan om een blunder van de rechtbank in München, die de ex-voetballer doodverklaarde toen ze zijn adres nergens konden vinden. De rechtbank zocht de voetballer om alimentatiepapieren te sturen, maar toen zijn adres onvindbaar bleek kregen zijn papieren het stempel ‘overleden’.

‘Iedereen kan zien dat ik nog leef’

,,Dit is belachelijk”, liet Matthäus donderdag boos weten aan Bild. ,,Iedereen kan zien dat ik nog leef, op tv of op het veld.” Matthäus won als speler met Duitsland in 1990 het WK en met zijn clubs Bayern München en Internazionale verscheidene landstitels. Als trainer bakte hij er echter een stuk minder van. Hij trainde onder andere in Oostenrijk, Servië en Hongarije.

Onlangs klaagde hij nog dat hij geen kans kreeg om een club in zijn eigen land te trainen, hoewel zijn naam wel werd genoemd bij HSV voordat Bert van Marwijk daar trainer werd. Johan Cruijff typeerde Matthäus ooit als “de enige mens ter wereld die omhoog, in plaats van naar beneden valt.” Hij doelde hier uiteraard om de schwalbes van de Duitser.

ANP/TPO