Bladen

Slachtoffer over Badr Hari case: ‘Klare zaak’

10-10-2013 08:36

Hierbij weer uw ochtendgebed.

Ouderen? Ga eens hardlopen

Dr. Erik Scherder is een neuroloog en hij gaf op youtube een collega aan de Universiteit van Nederland. De man is iets te blij met zichzelf en behandelt zijn publiek soms als een groep imbecielen, maar de hersenprof heeft een mooie boodschap. Ouderen moeten gaan hardlopen, omdat hun geheugen er fitter door blijft. Als je hem zo ziet praten, dan zou je denken dat niet alleen ouderen meer moeten bewegen, maar dat sommige dichtgeslibde en mentaal dichtgetikte jonkies ook wel wat beweging kunnen gebruiken.

Machtigste vrouw ter wereld spaart stenen

Janet Yellen wordt de nieuwe baas van de FED. De econome, die getrouwd is met een Nobelprijswinnaar economie, is geobsedeerd door werkgelegenheid en iets minder streng in de leer als het gaat om inflatiebestrijding. In haar jonge moederjaren ontdekte ze dat werkgevers soms meer betalen dan noodzakelijk, zoals bijvoorbeeld in het geval van betalingen aan de babysit. Yellen is geen bartype. Ze heeft een stenencollectie. En ze is tegen wapenwedloop en voor abortus.

‘Binck wacht miljoenenclaim’

Beleggers die gezamenlijk voor 9 miljoen euro zijn opgelicht door een onlangs gearresteerde beleggingsadviseur, zijn van plan hun schade te verhalen op BinckBank, waar hij de inleg parkeerde. Enkele gedupeerden hebben een advocaat in de arm genomen, meldt De Telegraaf donderdag.

Dictator kiezen in Azerbeidzjan

De familie Alyez regeert alweer decennia over Azerbeidzjan. Om de boel te legitimeren worden er verkiezingen gehouden die altijd door de familie gewonnen. Deze keer is er een politieke luis in de pels die een beetje kriebelt in de hermelijnen presidentsmantel. Zijn naam is Jamil Hasanli. Hij is een historicus en zijn slogan is: Genoeg! Winnen zal hij niet: het was niet genoeg.

Shockrock Marilyn Manson zonder make-up

Marilyn Manson ziet er best vriendelijk uit zonder al die plamuur en die zonnebrillen op zijn gezicht.

Anti-piraterij educatie in Californië

Een anti-piraterij lobbygroep heeft toegang gekregen tot het curriculum op scholen in Californië. Vijfjarige kinderen wordt nu geleerd: gij zult geen muziek stelen van Rihanna.

Gewapende mannen ontvoeren premier van Libië

CNN meldt dat rebellen Ali Zidan, de premier van Libië, uit een hotelkamer hebben ontvoerd. De ontvoering uit het Corinthian Hotel verliep rustig. ‘Armed rebels escorted the prime minister from the Corinthian Hotel in Tripoli into a convoy of waiting cars, said a hotel clerk who was not authorized to speak to the media. The witness reported no gunfire during the incident, and said the gunmen were respectful and “caused no trouble.’

British Airways jaagt op strippende stewardessen

Vroeger, toen vliegen nog niet gewoon was, was je verliefd op alle stewardessen. Die gevoelens zijn al een tijdje voorbij. Toch zijn er soms momenten dat je weer in katzwijm valt bij de vliegende Florence Nightingales, zeker als ze hun pakjes uitdoen onder de douche. British Airways kan er niet om lachen, en vraagt zich af wie de strippende stewardessen zijn.

Harddrugs gevonden op Greenpeace schip

Zeggen de Russische autoriteiten. Greenpeace noemt de bewering een onderdeel van een ‘smeercampagne’ en ontkent. Het zou gaan om medicijnen die onder de internationale maritieme wetten vervoerd mogen worden, aldus Greenpeace.

‘Altruïsme is egoïsme in disguise’

Ja, geen leuke kop, maar wetenschappelijk getest door Charles Price en onderbouwd met een wiskundige vergelijking. De wetenschapper schrok echter zo van zijn eigen ontdekking dat hij depressief werd en zich van het leven beroofde. Zijn tragische verhaal is te lezen in BBC Magazine.

Badr-zaak start

Hier nog even de lijst met aanklachten. Te vrezen valt dat Estelle een eenzame kerst tegemoet gaat als een of twee van deze zaken bewezen wordt geacht. Een van de slachtoffers Olivier de Fuyk – hij kreeg kopstoot in de Kleine Cooldown- hoeft niet eens meer te verschijnen om te getuigen. Tegenover ThePostOnline laat hij weten dat zijn case ‘wel rond’ is. ‘Het OM heeft een klare zaak’, zegt De Fuyk