Binnenland

030: kerk wil geen zaal verhuren aan homo’s

11-10-2013 14:40

De Utrechtse afdeling van Jong&Out mag geen zaal huren in het kerkgebouw van de Evangelie Gemeente Utrecht (EGU). Jong&Out, een platform voor jonge homo’s en lesbiennes, wordt geweigerd omdat het kerkgenootschap ‘ethische vraagstukken’ uit de weg wil blijven. Burgemeester Aleid Wolfsen (PvdA) is ontstemd. “Als een groep mensen wordt geweerd vanwege het enkele feit dat de seksuele geaardheid een rol speelt dan vind dat niet acceptabel.” Dat meldt Campus.blog

Het kerkgebouw is gevestigd aan de Boothstraat, in het centrum van Utrecht. Op de website van de kerk staat dat de locatie is te huren voor onder andere bruiloften, vergaderingen en bijeenkomsten van groepen. De verhuur wordt beheerd door Zaalverhuur7. Een woordvoerder van dat bedrijf geeft aan los te staan van het besluit van de kerk.

‘Ook geen ruimte aan de pedofielenvereniging verhuren’

De kerk in kwestie laat weten: “Homoseksualiteit is in het christendom wereldwijd een dilemma. We willen als bestuur geen precedent scheppen en de bezoekers van onze kerk geen mening opdringen. Het is ons gebouw en wij bepalen aan wie we ruimtes verhuren. We kiezen daarin voor neutrale organisaties en zouden bijvoorbeeld ook geen ruimte aan de pedofielenvereniging verhuren.”