Binnenland

Broer Badr Hari aangehouden voor meineed

11-10-2013 10:36

Met update – De broer van Badr Hari – Yassine – is vrijdagochtend aangehouden in de rechtszaal voor meineed. Dat meldt ThePostOnline-verslaggever Onno den Hollander die de rechtszaak bijwoont.

Hij had als getuige een verklaring afgelegd over een vechtpartij in de Amsterdamse Club Air, in juli 2011. Volgens het OM heeft hij onder ede gelogen over wat er is gebeurd. Het slachtoffer, clubeigenaar Jeroen van den Berg, heeft Badr Hari aangewezen als degene die hem geslagen en geschopt heeft. Yassine Hari heeft verklaard dat hij degene was die Van den Berg heeft geslagen.

Hari: “Mijn broer liegt niet”

Volgens Badr Hari lijdt de Officier van Justitie aan ‘tunnelvisie’. “Mijn broer liegt niet”, aldus Hari. De broers omhelsden elkaar in de rechtszaal voordat Yassine Hari werd afgevoerd naar het cellenblok van de rechtbank.

Update 11.40 uur

Advocaat Hari: OM kan niet geloven dat Badr eens iets niet gedaan heeft

Hari’s advocaat Marnix van der Werf zegt tegen ThePostOnline dat het OM ‘spierballen wil laten zien’ en bezig is met ‘beeldvorming’. Van der Werf: “Het OM kan niet geloven dat Badr ook eens iets niet gedaan heeft.” Daarnaast vindt hij dat het OM nu ‘heel concreet’ moet aanwijzen dat Hari’s broer heeft gelogen. “Ze moeten er nu toch ook een zaak van maken, anders is deze aanhouding echt alleen maar een schijnvertoning.” Want: “Een verschil van mening is al heel dubieus, je hebt een keiharde leugen nodig. Het is heel arbitrair wat meineed is en niet.”

Live Twitter verslag