Binnenland

Mishandeling door zestal in Haarlem blijkt verzonnen

14-10-2013 14:36

Een 20-jarige vrouw uit IJmuiden die zei mishandeld te zijn door zes mannen in Haarlem, blijkt dat verhaal te hebben verzonnen. Dat heeft de politie maandag gemeld.

Ze deed aangifte van de mishandeling die vrijdagavond 4 oktober zou zijn gebeurd. Het verhaal was dat ze werd achtervolgd na een busritje.

Na een discussie met twee mannen zou ze later op straat in elkaar zijn geschopt door deze twee en vier anderen, die kennelijk bij het duo hoorden.

Het politieonderzoek, camerabeelden en diverse getuigenverklaringen bleken haar verhaal niet te ondersteunen, zo meldde de politie maandag.

Ze bekende desgevraagd dat het verhaal is verzonnen.

Een woordvoerster van de politie meldde eerder dat de vrouw bont en blauw was en dat ze last van haar heup had. Dat was gebaseerd op “informatie die het slachtoffer zelf geeft”, aldus de politie maandag.

De ‘mishandeling’ veroorzaakte destijds veel ophef. Zo vroeg men zich af waarom niemand ingreep en was het voor de burgemeester van Haarlem aanleiding uitspraken te doen over de problemen met de top25 criminelen in zijn stad.

“Sommigen uit de top25 kan maar het beste voor lange tijd worden opgesloten om de maatschappij tegen ze te bechermen”, aldus de Haarlemse burgemeester destijds.

Anp/TPO