Media & TV

Lucille Werner: ‘Ik kan moeilijk in mijn coltrui gaan staan’

16-10-2013 16:20

Altijd al eens naakt tegenover Lucille Werner willen staan? Het kan binnenkort, zonder dat je ervoor gestraft wordt. Lingo komt namelijk binnenkort met een bijzondere aflevering: woorden raden voor nudisten. Het idee ontstond tijdens de opnames van aan andere aflevering, waarin twee jongens vertelden over een naaktkalender die zij voor een vriend hadden laten maken. Nadat ThePostOnline contact op had genomen met de redactie van Lingo, belde Lucille Werner in hoogsteigen persoon terug.

Lucille, hoe is dit plan ontstaan?
“Nu we het in de uitzending van gisteren over de naaktkalender hebben gehad en over nudistenlingo, moeten we doorpakken ook. We hebben gekeken hoe we dit kunnen gaan inkleden en kwamen erachter dat het op 1 juni nationale nudistendag is. Dat leek ons een leuke aanleiding voor de uitzending.”

Stromen de aanmeldingen al massaal binnen?
“We hebben nu al meer dan honderd aanmeldingen, dat hadden we zelf ook niet verwacht.”

Is dit niet gewoon een ordinaire publiciteitsstunt?
“We hebben wel eens vaker grappige thema’s aan een uitzending verbonden. Uiteindelijk gaat het om het spel, dat is het hart van ons programma. Het moet op een goede manier gebeuren, geen platte bende worden. Daar gaan we in onze voorbereiding uiteraard op letten.”

En die komt gewoon om 19.00 uur op de buis?
“Ik weet eigenlijk niet of we het wel om 19.00 uur mogen uitzenden, zover zijn we nog niet.”

Jullie kandidaten moeten altijd een aantal voorrondes overleven voordat zij daadwerkelijk op de buis komen. Gaat de voorbereiding er anders aan toe bij een naaktaflevering?
“Zoals ik al zei, het spel blijft voorop staan. Dat betekent dus dat mensen wel uit hun woorden moeten komen en fatsoenlijk moeten kunnen spellen. Maar we kijken natuurlijk wel of iemand er leuk en gezellig uitziet.”

Wat maakt een nudist leuk of gezellig?
“Daar vraag je me wat. We kijken heus niet alleen of iemand mooie of lelijke borsten heeft.”

Ga je zelf nog bijdragen aan het thema?
“Haha, daar overval je me een beetje mee. Laat ik dit zeggen: ik kan tijdens een nudistenuitzending moeilijk in mijn coltrui gaan staan.”

Opgeven voor Lingo zonder kleren doet u hier.