Feuten Het Feestje ook leuk als je de serie niet kent

17-10-2013 12:03

Na drie seizoenen op televisie bij BNN, is het niet eens zo vreemd dat er ook een bioscoopfilm van Feuten verschijnt. De serie bouwde sinds de eerste aflevering in november 2010 namelijk een hondstrouwe fanschare op die het zelfs voor elkaar kreeg dat Feuten Het Feestje – zoals de film is gedoopt – een week eerder in de bioscoop verschijnt dan aanvankelijk de bedoeling was.

Al kun je wel vraagtekens zetten bij de grootte van de release van Feuten Het Feestje, dat in meer dan zeventig bioscopen te zien is. Want laten we eerlijk zijn; de fanschare is dan hondstrouw, groot is ie nou ook weer niet. De kijkcijfers van Feuten (de serie) rechtvaardigen de grote release ook niet, nooit trok een uitzending van de serie meer dan pakweg 300.000 kijkers. Op tv dan, online keken gemiddeld nog eens zo’n 150.000 mensen.

Dat was ook direct het grootste twijfelpunt bij schrijver Willem Bosch en regisseur Lourens Blok toen de filmplannen ontstonden. Hoe maak je de film interessant voor meer dan alleen fans van Feuten? Scenarist Bosch heeft dat geprobeerd door een volledig op zichzelf staand verhaal te schrijven. Feuten Het Feestje is dus geen slotakkoord van seizoen 3 geworden, al kan de film wel weer worden gezien als afsluiting.

Lees verder op FilmpjeKijken.com >>>