Binnenland

Opnieuw hbo in opspraak

17-10-2013 18:38

Tussen 2009 en 2012 heeft 19 procent van de geslaagden van de hbo-opleiding communicatie aan Hogeschool Zeeland ten onrechte een voldoende gekregen voor zijn eindscriptie. Dat meldt de NOS.

Bij nog eens 12 procent van de beoordelingen kunnen vraagtekens worden gezet. Deze scripties kregen een nipte voldoende. Het is de vraag of dit terecht was, liet de de beoordelingscommissie NVAO weten.

Hogeschool Zeeland is in december ingelicht over de kwestie. De opleiding heeft daarna een verbeterplan opgesteld. Dat ziet er goed uit, zegt de NVAO.

De opleiding kreeg in maart een jaar de tijd om de verbeteringen door te voeren.

Wat er met de ten onrechte afgestudeerde studenten gaat gebeuren, is niet duidelijk. Dat is aan de hogeschool, aldus de beoordelingscommissie.

De directeur van de Hogeschool vindt het afgeven van de diploma’s niet onterecht.

Windesheim

De opleiding journalistiek van hogeschool Windesheim in Zwolle voldoet weer aan de kwaliteitsnormen.

De hogeschool heeft donderdag laten weten dat de Nederlands-Vlaamse Accreditatiecommissie (NVAO) de opleiding officieel heeft geaccrediteerd.

De opleiding raakte in 2011 in opspraak toen de Inspectie van het Onderwijs het niveau als zorgelijk bestempelde.

Later dat jaar oordeelde de NVAO dat de opleiding ondermaats was en dat meerdere studenten ten onrechte een diploma hadden gekregen.

De school kreeg toen geen accreditatie en moest binnen anderhalf jaar orde op zaken stellen.

Volgens een woordvoerder van de school is de accreditatie goed nieuws voor studenten. “Veel van hen hebben hinder ondervonden van de negatieve accreditatie in december 2011. Ik ben ook erg blij voor onze docenten en ondersteunende collega’s.”

De NVAO baseerde het oordeel op onderzoek in juni van dit jaar en op steekproeven van afstudeerdossiers.

Anp