Bladen

Hero Brinkman richt weer partij op

18-10-2013 08:24

Wat gebeurde er toch weer allemaal? ThePostOnline zag, las en tikte het op.

Verenigde Salsastaten

Je bent wat je eet. En als je alle inwoners van een land bij elkaar gooit krijg je een sociologische menukaart. De Amerikaans menu kaart verandert snel. D’r wordt meer salsa gegeten dan ketchup.

Coca-cola belasting

Omgekeerde wereld. In salsaland Mexico wordt  (te) veel cola gedronken. De Mexicaan is veel te dik aan het worden en de regering wil nu een ‘zondebelasting invoeren. Frisdranklobbyisten zijn boos. In Nederland is er ook protest. De snelpratende en snellopende cabaretier Dolf Jansen is een van de opstandelingen tegen Coca. Niet omdat je er dik van wordt – Dolf zou zelf best iets meer cola mogen drinken- maar omdat er suikers in zijn verwerkt die op dubieuze gronden zijn verkregen. Denk aan slavernij. Denk aan verschrikkelijke dingen!

Shutdownhumor

Normaal gesproken doet Buzzfeed dit, vandaag is het de beurt aan Atlantic Wire om een gifcompilatie te maken van hilarische shutdown momenten. Voor mensen die niets van Amerika snappen. Doe zoek en vervang met Nederlandse politici en je hebt het over de manier we in Nederland een akkoord sluiten. De mensen in het land blijven altijd verontwaardigd.

Brinkman in de bocht 

Bij de politie in Amsterdam gaat de vlag uit. Hero Brinkman, de man die bij de recherche terugkeerde na een mislukt politiek avontuur, begint een nieuwe politieke partij.  Hopelijk krijgt hij het zo druk dat hij niet op bureau komt, want dan zijn ze eindelijk verlost van die collega met die grote mond die nooit wat doet. Hero praat over zichzelf als held. ‘Elke politicus heeft dezelfde drijfveer: het eigen land beter maken. Ik ben 22 jaar politieman geweest en heb daar bepaalde ervaringen opgedaan die ik kan gebruiken. Daar kan ik wat betekenen. Ik hou van dit land.’

Coffeecompanyeconomie

U doet het natuurlijk niet, want u heeft een normale baan. Dus, dit bericht is alleen geschikt voor al die mensen die uit armoede op een laptop zitten te rammen in een Bagel & Beans, Starbucks of een Coffeecompany. Of zit je er omdat de koffie lekker is. Ja? Ga dan naar Hooge Steenweg in De Bosch. De koffiezaak is winnaar van de AD Koffietest 2013. Morgen de uitslag van de rest van het land.

Willem-Alexander toch naar Poetin

Op het schoolplein zijn we lekker aan het matten, maar in de diplomatenklas doen we net of we elkaar liefhebben. De koning gaat naar Rusland. Natuurlijk zal hij even wat obligaats zeggen over de diplomatenschennis, maar daarna wordt er geproost op de goede betrekking en wordt er gezongen: la-la-la-geld.

Gasdiplomatie

127 werknemers van het Noord-Franse installatiebedrijf Goossens eisen salaris. Het bedrijf is failliet verklaard, maar betaalt de werknemers niet meer uit. De werknemers eisen een sociaal plan. De stakers hebben nu gasflessen bij de ingang van de fabriek geplaats om elke vorm van in- en uitvoer te belemmeren.

De kont van Kim

TMZ besteedt de laatste tijd aandacht aan de terugkeer van de kont van Kim Kardashian. Een hele blije presentator, die zichzelf als een topsporter oppept als hij praat, kan minutenlang over de comeback van de ‘queenass’ orakelen. Dit moet je zien. Dit is een volgende stap in de evolutie van entertainmentjournalistiek. Kijken toch bijna 200.000 mensen naar deze hilarische flauwekul.

Klimaat in scholen is slecht

Het is tropisch heet of Siberisch koud, te donker of de zon verblindt. Een kwart van de schoolleiders geeft een ruime onvoldoende voor het binnenklimaat in hun klaslokalen in schoolgebouwen in België, Nederland en Luxemburg. Eén op de drie scholen klaagt over tocht en vochtplekken. Van de duizend bevraagde scholen klaagt 43 procent over slechte ventilatie – er heerst een muffe en onaangename lucht in de klaslokalen.

Miljonair krijgt hardrijdboete van 95.000 euro

Zweedse miljonair Anders Wiklof kreeg een boete van €95.000 voor een snelheidsovertreding van 27km/uur in Finland. ‘Onredelijk,’ zo stelde hij. De zakenman werd betrapt toen hij 77km/uur reed waar 50km/uur was toegestaan op de Finsa Aland-eilanden. In zijn thuisland Zweden had de overtreding hem een luttele 450euro gekost, maar omdat Finland zijn boetes koppelt aan het netto-inkomen van de overtreder, kwam het Wiklof duur te staan. Wiklof accepteerde dat hij fout zat, vond hij de boete onredelijk.