Bladen

VIDEO: Johnny de Mol vluchtte weg bij Televizierring

19-10-2013 13:07

Het was een mollige avond de uitreiking van de Televizierring in de Amsterdamse Carré. Wie is de Mol, Linda De Mol en Johnny de Mol wonnen. Tien zaken die u niet zag op televisie.

Alberti-momentje

1. Johnny de Mol wil graag twee dagen per week werken, maar blijft dat toch zeven dagen per week doen. ‘Ik heb kennelijk dat De Mol-gen in me’, sprak de winnaar van de zilveren televisierring. Hij dankte zijn onlangs overleden opa John de Mol senior en knipoogde naar tante Linda die ook een prijs pakte.’ Het wordt wel verdacht, Lin.‘ Toch moeten we niet vergeten dat hij ook een Alberti is, benadrukte hij.  Zijn opa van moederskant is volkszanger Willy Alberti. Van hem heeft hij een borstbeeld in zijn schouw staan. ‘Als ik uit mijn raam kijk, zie ik de Westertoren. Ik ga dit straks in de Jordaan vieren.’

2. Johnny’s tante Linda de Mol ziet zichzelf niet als onderdeel van een imperium. Haar broer won een Emmy,  neefje Johnny won dus een zilveren ring in de categorie ‘beste mannelijke presentator’, en zij greep ook weer een ring, voor de derde keer alweer, in de categorie: beste vrouwelijke presentator. ‘Een imperium? Daar zijn we te nuchter voor. Als iemand er ook maar een keer naar zou verwijzen, dan wordt hij ter plekke gecorrigeerd.’

Privé-leven

3. Journalisten die naar Linda’s privé-situatie – haar geliefde Jeroen Rietberger zou een affaire hebben gehad met een narcistisch naar roem hunkerend hockeymeisje- wilden informeerden werden gestopt door Xenia Kasper, haar woordvoerder. ‘Nee’, zei ze tegen opdringerige journaliste met een camera die het toch probeerde. Linda lachte zich door de afterparty heen. Nu een tijdje vroeg ze wel: ‘Waar is Jeroen?’

4. Zeg Art Rooijackers, het is ontzettend fideel dat jij liever een ring wint met Wie is de Mol dan voor jezelf (hij was ook in de race als beste presentator), maar loop niet met dat ding rond alsof hij alleen van jou is! Cabaretier Carolien Borgers, een van de deelnemers aan Wie is de Mol, wilde hem graag om d’r vinger, maar Art stond het blinkende goud niet af.

5.Carolien Borgers zag er sterrengekwalificeerd uit in haar geleende groen jurk, en turquoise hoge hakken. Die hakken schopte ze snel uit om het grote nafeest verder op laarzen te vervolgen. Tegen een kalende verslaggever, die haar complimenteerde met haar krullen, zei ze: ‘Wil je wat lenen ofzo?’ Hart van Nederland presentatrice Sandra Schuurhof hield haar hakken wel aan, en vroeg aan iedereen of ze aan de rechterkant van de trap mocht afdalen, de kant met de leuning.

Heurt niet

6. Jort Kelder was er, samen met zijn vriendin Lauren Verster. Zijn ‘Hoe Heurt het Eigenlijk’ is een lekker programma over sociale etiquette waar gegarandeerd een miljoen mensen per aflevering op afstemmen. ‘Ik maak geen enkele kans om hier ooit een prijs te winnen’, constateerde hij. ‘Je hebt twee miljoen plus nodig. Als het programma te elitair is, haal je het niet’, duidde hij de kwestie, waarna hij het voorgestrikte vlinderdasje van de verslaggever probeerde los te trekken. Heurt niet.

7. Frits Huffnagel, een van de deelnemers aan Wie is De Mol, gaf een analyse van de overwinning van Wie is de Mol. De oud-campagneleider van de VVD keek erbij alsof hij net de uitslag van de Tweede Kamer verkiezingen had binnengekregen. ‘Het programma heeft een ongelofelijke fanbase op social media. Mijn achterban werd helemaal gek van mij als ik opriep om op Wie is De Mol te stemmen!’

Lexmond Inc.

8.Nog meer De Mol winst. Kees Tol was het talent van het jaar. De Volendammer, waarvan we niet helemaal weten wat hij precies doet, won omdat hij in 2013 ‘Wie is de Mol’ won. Wie is de Mol is het ticket naar roem, faam en werk.

9. Lieke van Lexmond was deze avond een wandelende reclamezuil voor #Cartier, #Zalando, #alaia

10. Dieuwertje Blok, winnaar met het Sinterklaas-Journaal, zocht een taxi na afloop van het feest, maar vond hem niet buiten. Nederlandse sterren worden altijd hulpeloze stervelingen als ze bij Carré de nachtlucht instiefelen. Dan zie je ineens hoe klein het Hollandse Hollywood is. Uiteindelijk bleef het nog lang rustig in de stad.

Video: Johnny & Linda reageren voor ThePostOnline.