Bladen

‘Woonwagencriminelen ontduiken belasting met fiscale verdwijntrucs’

21-10-2013 07:27

Wat gebeurde er de afgelopen uren? ThePostOnline las, zag en tiepte het allemaal op.

IBM vrouw machtigste zakenvrouw

U kent haar niet, en toch is zij de machtigste zakenvrouw ter wereld. Ginni Rometty: de CEO van IBM. Waarom? Omdat ze geld kan maken met een computer die Watson heet.

Britney noemt zich weer ‘bitch’

In 2007 was er ophef omdat Britney Spears zichzelf Britney Bitch noemde. Dat leidde tot verhitte discussies over het woord. Brit bedoelde het positief. Op haar nieuwe album noemt ze zichzelf een ‘workbitch.’ Op de Britse tv gaf ze een cultuur-historische uiteenzetting over haar nieuwe Bitch-kreet. ‘I don’t call everyone… that word. I just use it as, it’s like in respect to the gays as a term of endearment… It’s like a street slang for everyone, you know, like you get to work, that’s what you do when you get to work and it’s like, cool.’

Gay day in New Jersey

Verschilletje tussen Amerika en Rusland. In New Jersey vieren ze dat gelijkslachtelijke liefde maandag ook wettelijke grondslag krijgt. Het homohuwelijk wordt een feit in de Oostkuststaat. De gouverneur was tegen, maar de rechtbank overruled de beslissing.

Beste baantjes na je studie

Mediabaantjes, politieke jobjes of andere egostrelende betrekkingen zijn totaal niet hot voor pas afgestudeerden. De beste scorende banen zijn doodsaai en bestaan uit het verwerken van eentjes en nulletjes. De meest geliefde baan voor pas afgestudeerden is 1. software application bouwer en op 2 staat: research analist en marketing specialists/data miner.

Woonwagenbewoners zijn fiscale nomaden

RTL’s onderzoeker Siebe Sietsma komt met een vet verhaal op de site van de tv-zender. De tv-kuifje onthult dat sommige criminelen zich officieel uitschrijven in Nederland en zich in Spanje vestigen. ‘Ze verblijven gewoonweg in Nederland of wonen in een ander land, zonder daar ingeschreven te staan. Hierdoor verschaffen deze criminele subjecten zich een fiscale en justitiële anonimiteit. Door deze fiscale anonimiteit is het zicht op het legaal inkomen en vermogen onzichtbaar voor de Nederlandse en eventuele buitenlandse fiscus, maar ook voor de Nederlandse opsporingsdiensten. Kennelijk voelen de subjecten zich fiscaal onaantastbaar doordat ze geen fiscale woonplaats hebben’, meldt hij op basis van een politieonderzoek. ‘De subjecten zijn landelijk bekende criminelen, van wie enkelen afkomstig zijn uit het woonwagenmilieu.’

Memoires van Morrissey kapot geschreven

Op vileine wijze schrijft The Guardian de grootste aansteller uit de popmuziek, Morrissey, je weet wel die jankerd van The Smiths stuk. Lees en begrijp waarom die muziek altijd zo pathetisch klonk.

Zwarte pieten historische verklaard

Het gezeur over zwarte piet dateert niet van dit jaar. In de achttiende eeuw werd al over gepraat over de functie van de zwarte man. Niet alleen Zwarte Piet is folklore, het geredetwist erover behoort tot een nog grotere traditie.

Krugman doet weer gek

De columns van Nobelprijseconoom Paul Krugman betogen altijd hetzelfde. Overheid geef geld uit om de economie op gang te houden. In zijn hoekje in The New York Times bestrijdt de Nobelprijswinnaar schuldkritische geesten die menen dat er gevaar is voor gierende inflatie. Mensen die betogen dat de Chinezen, de grootste bezitters van Amerikaanse schuldenpapier, misschien wel eens iets terugbetaald willen hebben lacht hij uit. Niet zeuren. Gooi de geldkraan open en hou de rente een beetje laag, beste centrale bankier. ‘The central bank sets interest rates, and under current conditions that means holding them at zero. So what happens instead is that your currency depreciates, making exporters and import-competing industries more competitive. The effect on the economy as a whole is therefore expansionary, not contractionary.

Republikeinen zijn klaar met Teaparty gekken

De meest onverantwoordelijke politici van Amerika lijken langzaam op de terugweg. Pfff, werd tijd. De Tea Party pestkoppen krijgen geen kans meer om de Republikeinse partij te radicaliseren, zegt Republikeinse leider Mitchell. ‘Shutting down the government, in my view, is not conservative policy,’ said the Kentucky senator on the CBS programme Face the Nation. “So there will not be another government shutdown. You can count on that.’

ADO-fans wachten spelersbus op

Het zijn klassieke momenten op zondagavond. Je ploeg staat bijna laatste en verliest met hele dikke cijfers. Wat doe je dan? Dan ga je in de regen staan en wacht je de bus op en ga je schelden. Deze keer was het in Den Haag.