Leven

52 Challenge: iedere week een andere uitdaging

22-10-2013 12:47

Twijfels, twijfels en nog eens twijfels. En dat terwijl ik zulke duidelijke wensen had. Mijn vriend werkt als zzp’er als sinds anderhalf jaar bij een klus en het was dus wachten tot hij eindelijk wist wanneer deze klus af zou zijn, dan zouden we eindelijk weten wanneer we op vakantie kunnen. Iets waar we beide meer dan aan toe waren. Onze eisen waren dit jaar dan ook vrij eenvoudig: zon, zee, strand en liefde. Toen hij eindelijk wist wanneer we kunnen gaan, hoefden we alleen nog maar te boeken. Iets wat moeilijker bleek dan gedacht, want er is zo veel keus! Maar deze week moesten we toch echt wat gaan boeken, dus ‘onze’ missie werd al snel duidelijk: een vakantie kiezen en boeken.

Luxeprobleem

Als je eigenlijk zó veel keus hebt, is het best moeilijk om iets te kiezen. We wisten zeker waar we niet naar toe wilden (daar waar we al geweest waren), maar er bleef nog genoeg over. Ik herkende de issues die ik vroeger ook vaak bij het vak ‘tekenen’ had. Een hekel had ik eraan als we een opdracht kregen, waarbij eigenlijk alles mocht. Wat moet je dan in hemelsnaam maken? Veel te veel ideeën, maar te weinig concreets om er echt wat mee te doen. Stap 1: alle wensen op een rijtje zetten en daarbij de opties en mogelijkheden die er zijn.

We willen NIET naar Griekenland, Italië, Egypte, Turkije, Tunesië. We willen ook niet naar een stapoort als Chersonissos of Blanes. Wat we wel wilden was een zonnige plek, met een zwembad en een strand of loop of fiets afstand. Daarnaast vinden we het gezellig om ook wat te kunnen ontdekken in de omgeving en houden we ervan om ‘s avonds nog even een drankje te doen in het centrum op een terrasje. Een oase van rust, met toch de optie erop uit te gaan. Ook wilden we liever niet in een gigantisch hotel of appartementencomplex, maar zochten we iets knussers als een leuke bungalow of een knus appartementje. Een echt luxeprobleem.

Lang leve de recensies?

Gelukkig bestaan er sites als Zoover en zijn er veel mensen met ervaring op verschillende locaties. Makkelijk toch? Dat viel tegen! Persoonlijk laat ik me snel verleiden door foto’s: mooie kleurige huisjes, strand dichtbij. Maar ook ben ik me er echt wel bewust van dat er dikwijls veel gefotoshopt wordt en het er op de foto’s mooier uit ziet dan in werkelijkheid. Niet altijd, maar wel vaak. Recensies lijken dan een goed hulpmiddel, maar zoveel tegenstrijdigheid als dat ik las gaf me meer twijfel dan goed was. “Ideale plek voor jongeren…”, drie recensies verder: “Leuke locatie, maar niet geschikt voor jongeren.”

Donderdag hadden we al een mooie selectie gemaakt, zelfs bijna een vakantie geboekt. Toch besloten we nog heel even te wachten en vrijdag een definitieve boeking te doen. Ik vroeg vrijdag mijn collega’s wat ze van de Canarische eilanden vonden, immers wilden we hier wel naar toe. De eerste collega was hier zelf niet geweest, maar had alleen maar goede verhalen gehoord. Ik kreeg er een goed gevoel over en ook de locatie zag er leuk uit die we hadden gevonden. Toen ik echter een andere collega hier naar vroeg, kreeg ik een minder enthousiaste reactie. Natuurlijk is het een mooie locatie, maar er weinig te doen. Zucht.

Carvoeiro, Algarve it is!

Uiteindelijk besloten we op ons eigen gevoel af te gaan en zelf maar te gaan ontdekken. Immers is er niemand zoals jij en zul je toch zelf moeten ervaren wat je van een locatie vindt. Van begin af aan riepen we stiekem allebei dat we heel graag richting Albufeira wilden. Het leek ons een prachtige locatie met de mogelijkheid om in de omgeving te touren, maar ook om heerlijk tot rust te komen. Warm weer, maar niet te heet. We besloten op onze eerste ingeving af te gaan. Uiteindelijk is het een vissersdorpje naast Albufeira geworden, Carvoeiro. We hadden er nog nooit van gehoord. Maar het bungalowpark wat we hadden gevonden zag er tof uit, was net was minder duur dan de locatie die we in Albufeira hadden gevonden en we hadden nog steeds de kans om ook deze stad tijdens onze vakantie te bezoeken.

We waren eruit. Geboekt en wel vertekken we dan ook snel richting de Algarve! Ik ben benieuwd… En zo sloten we de (stiekem toch wel een beetje gestresste) week af met een dansje op Lief festival, met de prachtige zonsondergang alvast een fijn voorproefje op wat hopelijk een topvakantie wordt.

Nadja Neeven onderwerpt zich komende 52 weken samen met Esther Vogel en Lotte Besse aan de 52 Challenge: iedere week een nieuwe uitdaging. Alle uitdagingen kun je vinden op 52Challenge.nl.