Binnenland

‘Raadslid Amersfoort stal mogelijk tienduizenden euro’s van partij’

23-10-2013 16:14

Bij de Amersfoortse PvdA-fractie zijn over een langere periode tienduizenden euro’s gestolen. Dat blijkt uit onderzoek van RTV Utrecht. De partij heeft inmiddels aangifte gedaan van verduistering. Het nieuws komt vlak na de zelfmoord van PvdA-raadslid Ramón Smits Alvarez, die als penningmeester het fractiegeld beheerde. Het was al bekend dat hij vlak voor zijn dood vierduizend euro van de fractierekening had gepind en met de noorderzon vertrok.

‘Oude zonden’

Volgens de omroep deed PvdA-wethouder Van Muilekom vorige week een oproep aan Smits Alvarez om terug te keren. Hij zou daarbij gezegd hebben dat er over ‘oude zonden’ gepraat kon worden. Dit zou erop kunnen wijzen dat de PvdA wist waar Smits Alvarez mee bezig was. In dat geval was zijn politie carrière vermoedelijk voorbij.

Geen inhoudelijke mededelingen

Fractievoorzitter Edwin van Hinloopen zegt tegen ThePostOnline dat er inderdaad aangifte is gedaan, maar ook dat hij geen mededelingen wil doen over de inhoud van de aangifte. Ook op de vraag of de PvdA erachter is gekomen dat Smits Alvarez tienduizenden euro uit de kas heeft gestolen, houdt hij zich op de vlakte. “Het zou kunnen, het zou ook niet kunnen. Laat ik het zo zeggen: als er iets van dit verhaal klopt, dan gaan we dat eerst intern en aan onze leden vertellen. We willen graag terughoudend zijn, Ramón is nog niet eens begraven. Maar als u op een later tijdstip vragen heeft, bel me gerust.”