1 en 2 november London Calling: de tips

25-10-2013 21:05

London Calling, de duikplank naar het grote succes. Een grote band op een bekend podium? Dikke kans dat ‘ie een paar jaar terug op London Calling stond. Denk aan Skunk Anansie, Placebo, Snow Patrol, Franz Ferdinand, The Kooks en ga zo maar door. Twee keer per jaar vindt dit festijn plaats in Paradiso en ook deze editie zal ThePostOnline de leukste, rockendste en vooral de veelbelovendste bands voor je uitzoeken. London Calling vindt 1 en 2 november plaats. Mocht je nou nog niet weten welke bands je écht moet zien? Hier alvast wat gouden tips.

Mac DeMarco

Speelt op een gitaar die hij op zijn vijftiende kocht voor dertig dollar en gebruikt pedaaltjes die naar eigen zeggen geen normale muzikant zou gebruiken. Zijn muziek? Briljante singer-songwriter liedjes met sterk karakter. Een fijne, droge stem met de ene keer zwaar ontstemde melodietjes die toch waanzinnig catchy zijn, dan weer dromerige liedjes waar je fijn op weg kunt zweven.

Kid Karate

Wat kun je verwachten van Kid Karate? Simpel. Snoeiharde rock ’n roll die bijvoorbeeld doet denken aan de plaat van Andrew Stockdale (frontman Wolfmother). Snoeiharde gitaren, rossen op de drums, kopstem op en gaan. Recht toe recht aan en verschrikkelijk aanstekelijk.

Rainy Milo

Rainy Milo zal het gitaargeweld op London Calling doorbreken. De hiphop-beats waarover Milo zingt worden af en toe gecombineerd met jazzinvloeden. Haar stem gebruikt ze hoog en zoet, maar soms ook laag en bijna pratend. Dit belooft een spannend optreden te worden, waarbij verschillende muziekstijlen elkaar zullen tegen komen, met Rainy Milo als dirigente.
http://www.youtube.com/watch?v=GBrwcXMLP5k

Jagwar Ma

Het Australische Jagwar Ma verraste menig Lowlandsbezoeker al, en na een afzegging op de vorige editie is het voor de band dan nu echt aan de bak in Amsterdam als headliner op de zaterdag. Verwacht psychedelische space muziek met catchy lyrics. Dat het een feestje wordt staat vast.

London Grammar

Veel vrouwen aan het front deze editie, zo ook London Grammar. Duister en diep is de stem van Hannah Read die af en toe Florence and the Machine bij je oproept. Het debuutalbum If You Wait is een meer dan prima album. London Grammar zou zo maar eens Paradiso kunnen gaan betoveren.

MS MR

Misschien wel de meest poppy act van het affiche. Het duo uit New York gaat hard, en is misschien al wel een maatje te groot voor het festival. Net als London Grammar duister en een een vrouwelijke leadsinger, maar net even iets toegankelijker. Het nummer Bones was onder andere al te horen tijdens de series Game of Thrones en Grey’ s Anatomy. Schijnen er wel wat van te bakken live. We zijn benieuwd.